עוף השנה – אסור לכם לפספס את המתכון המושלם הזה
מתכון מאת Shoshana Baruch
הרכיבים-
2 וחצי קילו חלקי עוף
כף וחצי סילאן
כף וחצי סויה
כף וחצי חרדל די'זון גרגירים
2 כוסות מיץ תפוזים טרי
כפית מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
50 גרם צימוקים לבנים
50 גרם צימוקים כהים
50 גרם שזיפים מיובשים
50 גרם משמשים מיובשים
מקל קינמון
איך מכינים –
נערבב הכל היטב, נעביר לתבנית לעוף רוסטר מותאמת לתנור
נניח במקרר לשעתיים מנוחה
נחמם תנור מראש ל190 מעלות
נסגור את התבנית עם מכסה
נאפה כשעה וחצי עם מכסה סגור
לאחר שעה וחצי נאפה עוד כ30 דקות ללא מכסה
מידי פעם נשים לב לערבב ולפזר רוטב מעל העופות
נוציא ונחסל, העוף יוצא שלמות בהבטחה
בהצלחה!
קצת על עוף צלוי:
עוף צלוי הוא מאכל פופולרי ואהוב בכל רחבי העולם
הוא מופיע במגוון רחב של מטבחים
קליל להכנה, ניתן להכין אותו במגוון דרכים עם ירקות ותבלינים שונים, הוא תמיד טעים ומשביע.
העוף נצלה בתנור בחום גבוה, עד שהעור מזהיב והבשר מבושל לגמרי
ניתן לצלייה שלם, חתוך לחלקים וגם כמובן עם עצמות
טיפים לעוף צלוי:
- השתמשו בעוף טרי ולא קפוא, מעוף טרי נקבל מרקם וטעם עדיפים בהרבה
- הפכו את העוף מדי פעם במהלך הצלייה כדי שיתבשל באופן אחיד.
- הוסיפו ירקות יחד עם העוף לצלייה, לקבלת ארוחה מלאה וטעימה.
- לאחר שהוצאנו את העוף מהתנור, תנו לו לנוח 10-15 דקות לפני ההגשה. זה יעזור מאוד לטעם העסיסי להתפזר בתוך הבשר.
אתם מפרסמים מתכונים טובים שוכחים שיש הרבה חולי סוכרת שאסור להם לאכול כמוני למשל
היי דליה, פרטי לי איזה מאכלים אוכל לשתף גם לחולי סוכרת ❤️