טבעוני מאכלים ביתיים צמחוני

ההתמכרות החדשה – איך להכין פלאפל ביתי מנצח 🧆

צפנת קורדובה

 

ההתמכרות החדשה – איך להכין פלאפל ביתי מנצח
מתכון מאת צפנת קורדובה

 

הרכיבים-

חצי קילו חומוס קטן
בצל גדול
6 שיני שום
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
2 כפות כמון
כף מלח
כף כוסברה טחונה
חצי כוס קמח
כף שטוחה פלפל שחור
כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
שמן לטיגון
איך מכינים –
לפני הכל נשרה את גרגירי החומוס בקערה עם מים ללילה שלם
לאחר לילה נשטוף היטב את החומוס.
נעביר את החומוס למטחנת מזון ביחד עם הבצל חתוך לחתיכות קטנות,
שום, כוסברה, פטרוזיליה, ונטחן הכל ביחד.
לאחר שטחנו נעביר לקערה את העיסה
נוסיף 2 כפות כמון, כף מלח, כף כוסברה טחונה, חצי כוס קמח
כף שטוחה פלפל שחור, כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
ונערבב הכל היטב ביחד.
אחר כך נכניס למקרר למנוחה של כשעתיים.
נוציא נכדרר לכדורים קטנים ונטגן בשמן עמוק
בהצלחה ובתיאבון!

קצת על פלאפל:

הפלאפל ידוע כמאכל מזרח תיכוני מסורתי, אהוב מאוד גם בישראל
הוא מורכב מכדורי חומוס, מוגש בתוך פיתה עם מגוון תוספות כמו טחינה,
סלט ירקות, חומוס, סחוג, עמבה וחמוצים
הפלאפל הוא מאכל טעים מזין ומשביע, מהווה מקור מצוין לחלבון צמחי
אהוב על כולם כאחד, ניתן למצוא מגוון דוכני פלאפל רבים ברחבי ישראל
כמו גם במסעדות ובבתי קפה, בטעמים שונים ומגוונים

טיפים לפלאפל:

  • ניתן להוסיף לתערובת הפלאפל ירקות קצוצים כמו גזר, קישואים או פלפל ירוק לטעם מיוחד.
  • שימו לב לא לטגן יותר מדי כדורי פלאפל בבת אחת, כדי שהשמן לא יתקרר.
  • אפשר לטגן את הפלאפל בתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 20-25 דקות.

 

 

לעוד מתכונים לצמחונים לחצו כאן

 

צפנת קורדובה

 

צפנת קורדובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *