מתכון לחמוצים מטריפים מהיום להיום
מתכון מאת דבי ממן
הרכיבים-
איזה ירקות שאוהבים –
כרוב, כרובית, גזר, מלפפון, גמבה, ברוקולי, קולורבי, כרפס
חצי כוס חומץ
מיץ מ2 לימונים
2 כפות מלח
2 כפות סוכר
כוס מים רותחים
איך מכינים –
אני השתמשתי בכמות של שליש כרוב, שליש כרובית,
3 גזרים, 3 קולורבי, גמבה 1, וכרפס 1
נחתוך את הירקות לחתיכות גסות
נכניס את הירקות לצנצנת עם חומץ, מיץ לימון, מלח, סוכר ומים רותחים ונסגור במכסה.
נכניס למקרר לפחות לשעתיים תוך ערבוב מדי פעם ונהנה
בהצלחה!
קצת על חמוצים:
חמוצים הם ירקות שעברו תהליך תסיסה או החמצה
בדרך כלל באמצעות חומץ או מלח
התהליך הזה משמר את הירקות ונותן להם טעם ייחודי
קיימים סוגים רבים ושונים של חמוצים,
הנבדלים זה מזה בסוג הירק, אופן ההכנה והתבלינים המשמשים.
סוגי החמוצים הנפוצים ביותר כוללים:
מלפפונים חמוצים, כרוב כבוש, וזיתים מוחמצים
חמוצים הם מקור טוב לויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.
חמוצים גם ידועים בשל תרומתם לבריאות מערכת העיכול שלנו
טיפים לחמוצים:
- ניתן להוסיף מגוון תבלינים לצנצנת כמו פלפל שחור, גרגירי כוסברה, עלי דפנה, שום, פלפל חריף ועוד.
- חשוב לוודא ש-הצנצנצת אטומה לחלוטין.
- ניתן להוסיף עשבי תיבול טריים לצנצנת, כמו שמיר, כוסברה או פטרוזיליה.
- אפשר להשתמש בחומץ יין או בחומץ תפוחים במקום חומץ רגיל.
- נגיש את החמוצים עם מגוון רטבים, כמו רוטב ויניגרט, רוטב צ'ימיצ'ורי או רוטב יוגורט.