חלבי עוגות פרווה קינוחים

השבת הקרובה אתם חייבים להכין את עוגת השמרים הזו שתגנוב את ההצגה

Efrat Shoham
השבת הקרובה אתם חייבים להכין את עוגת השמרים הזו שתגנוב את ההצגה
מתכון מאת פרח גבסו
תמונה של Efrat Shoham
הרכיבים-
לבצק:
קילו קמח
כף וחצי שמרים יבשים
כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
3 ביצים L
200 גרם מרגרינה או חמאה רכה
כוס מי ברז
כפית מלח
למילוי:
100 גרם מרגרינה או חמאה
200 גרם שוקולד מריר
כוס וחצי טחינה גולמית
כוס אבקת סוכר
2 כפות גדושות קקאו מנופה
ביצה טרופה עם מעט מלח ותמצית וניל
לסירופ:
כוס סוכר
כוס מים
קמצוץ תמצית ווניל
מיץ מפלח לימון
איך מכינים –
בקערת המיקסר נערבב את הקמח עם השמרים, סוכר, מלח וסוכר וניל,
אחר כך נוסיף את הביצים וכוס מים.
נערבל על מהירות נמוכה.
במידת הצורך נוסיף עוד מים עד שדפנות הקערה נקיות מקמח ואין בתחתית הקערה שאריות קמח.
נמשיך לערבל על מהירות בינונית ונוסיף את המרגרינה/החמאה.
מערבלים למשך עשר דקות(הבצק יוצא דביק וזה בסדר).
מקמחים מעט קערה מעבירים ומתפיחים לחצי שעה.
בזמן ההתפחה מרתיחים על הגז את מצרכי הסירופ למשך עשר דקות ומניחים בצד.
חוזרים לבצק ולשים אותו שוב עם מעט קמח.
מתפיחים שוב לעוד 20 דקות.
בזמן ההתפחה השניה מחממים על הגז את המרגרינה עם השוקולד לקרם חלק.
מורידים מהגז ומוסיפים את הטחינה, אבקת הסוכר והקקאו.
מערבבים היטב עם לקקן לקרם סמיך וחלק.
מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל 4 חלקים.
כל חלק מרדדים לעלה דק מאוד.
מורחים בעזרת פלטה מהמלית באופן אחיד ומגלגלים לרול ארוך.
חוצים את הרול לחצי וכל חצי חוצים ל 2 רצועות.
קולעים מ 4 הרצועות צורת שתי וערב ומניחים את העוגה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
כל זמן שמתעסקים עם חלק של הבצק חשוב לכסות את שאר החלקים וגם את העוגות הקלועות בשקית.
אחרי הקליעה מניחים להתפחה אחרונה של רבע שעה.
מחממים תנור מראש ל180 מעלות טורבו.
מברישים את העוגות בביצה טרופה בעדינות.
אופים למשך חצי שעה או עד השחמה יפה
אחרי שהעוגות מוכנות משפריצים מעט מים,
מכסים במגבת לכמה דקות ומברישים בסירופ סוכר בנדיבות.

טיפים לעוגת שמרים שוקולד:

  • אל תמלאו את העוגה ביותר מדי מלית, היא עלולה להישבר במהלך האפיה
  • ניתן להוסיף למילוי אגוזים קצוצים, פירות יבשים וכדומה לקבלת טעם עשיר ומגוון יותר.
  • השתמשו במרכיבים איכותיים וטריים ככל האפשר, הקפידו שהשמרים יהיו בטמפ' החדר.
  • טעמו את המלית לפני מילוי העוגה והוסיפו סוכר אם אתם מרגישים צורך.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *