הקיץ הגיע רשמית וזה הזמן להכין את הקוקילידה המטריפה הזאת
מתכון מאת דבורה אוזנה
הרכיבים-
לעוגיות:
חצי כוס שמן קנולה
2 ביצים
חצי כוס סוכר חום
רבע כוס סוכר לבן
כפית תמצית וניל
חצי כפית מלח
כוס שתייה חמה קמח
כפית סודה לשתייה
שתי כפות גדושות קקאו או חפיסת שוקולד מריר מומסת
חצי כוס קרוקנט לוז (ניתן להשיג בחנויות מתמחות באפייה)
לגלידה:
400 גרם שמנת מתוקה
חצי פחית חלב ממותק
שלוש כפות מסקרפונה (תוספת שלי)
כפית תמצית וניל
איך מכינים –
נתחיל מהעוגיות – במיקסר עם וו גיטרה נערבב שמן,
ביצים, סוכר חום, סוכר לבן, תמצית וניל ומלח.
נוסיף קמח, סודה לשתייה וקקאו/שוקולד מריר מומס עד שהתערובת אחידה ומעט דביקה.
לבסוף נוסיף את הקרוקנט לוז ומערבלים עירבול אחרון לפיזור.
יוצרים עוגיות בקוטר של 3 ס"מ (אם העיסה דביקה מאוד נעבוד עם ידיים רטובות)
ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים
מחממים תנור מראש ל170 מעלות ואופים כ10 עד 12 דקות
עד שהעוגיות נראות מוכנות מבחוץ אך מעט רכות בפנים, ומצננים.
לגלידה – מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה.
מקפלים לתוך הקצפת בעדינות את החלב המרוכז,
מעבירים את התערובת לשק זילוף וממלאים את הגלידה בין שתי עוגיות ומעבירים למקפיא לכ-4 שעות.
בהצלחה!
קצת על קוקילידה:
קוקילידה היא קינוח קפוא וטעים להפליא,
היא מורכבת משתי עוגיות פריכות וביניהן גלידה.
הן קלות להכנה, וניתן להכין אותן במגוון טעמים וסגנונות
מקורן אינו ידוע בוודאות, אך הן קיימות כבר מאות שנים.
הן זכו לפופולריות רבה בארצות הברית בשנות ה-50 וה-60, וחזרו לאחרונה לאופנה.
קוקילידות הן דרך מושלמת להצטנן ביום חם, לחגיגות או סתם ליהנות מפינוק מתוק.
הן קלות להכנה, ניתנות להתאמה אישית לפי הטעם וטעימות בטירוף.
טיפים לקוקילידה:
- נקפיד לאפות עד העוגיות עד שיוצאות תפוחות ומעט קשות, עוגיות רכות מדי עלולות להתפרק כאשר נניח עליהן את הגלידה
- לפני מילוי העוגיות בגלידה, ונוודא כי העוגיות התקררו לחלוטין.
- הן קלות להכנה, ניתנות להתאמה אישית לפי הטעם וטעימות בטירוף.
- אפשר לקשט את הקוקילדה בשוקולד מומס, קצפת, סוכריות צבעוניות או כל תוספת אחרת שאוהבים.
- ניתן לאחסן את הקוקילידה במקפיא עד שבועיים.