חלבי מאפים עוגות קינוחים

פינוק מושלם – עוגת גבינה עם בצק פריך בטעם משכר

אתי בביליאן
פינוק מושלם – עוגת גבינה עם בצק פריך בטעם משכר
מתכון מאת אתי בביליאן

 

 

הרכיבים-
לבצק:
350 גרם קמח תופח
150 גרם חמאה רכה
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
2 חלמונים
150 גרם אבקת סוכר
גרידת מחצי לימון
כף שמנת חמוצה
לתערובת הגבינות:
6 חלבונים
חצי כוס סוכר
4 חלמונים
2 גביעים גבינה לבנה 500 גרם
4 כפות קמח תופח
שמנת חמוצה
איך מכינים –
תחילה נעבוד על הבצק, לקערה נוסיף קמח תופח וחמאה ונתחיל לערבב.
נוסיף את אבקת הסוכר, סוכר וניל, אבקת אפייה ונערבב מעט.
לאחר מכן נוסיף את החלמונים ונערבב כחצי ערבוב.
לבסוף נוסיף את גרידת הלימון וכף שמנת חמוצה ונעבור ללישה בידיים.
אם הבצק יבש מדי אפשר להוסיף עוד קצת שמנת חמוצה.
נאחד הכל לכדור נכניס לשקית ונעביר למקרר לכ30 דקות.
בזמן שהבצק במקרר נעבור לתערובת הגבינות
במיקסר נקציף 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף חזק ונשאיר בצד.
בקערה נפרדת נערבב 4 חלמונים, 2 גביעים גבינה לבנה
ואת מה שנשאר מהשמנת החמוצה שהשתמשנו בבצק.
נוסיף לקערה 4 כפות קמח תופח וחצי מכמות קצף החלבונים.
נערבב ואחרי ערבוב ראשוני נוסיף את כל שאר הקצף שנשאר ונערבב בעדינות.
לאחר מכן נשים את התערובת בצד ונשמן תבנית פיירקס/תבנית קפיצית 28 בחמאה.
נוציא את הבצק מהמקרר ונחלק ל2, חלק אחד נשאיר בצד,
ואת החלק השני נפתח מעט ונניח בתבנית.
בעזרת הידיים נפתח את הבצק על כל התבנית, וניצור חורים בעזרת מזלג.
נחמם תנור מראש ל200 מעלות, נכניס את שכבת הבצק לחצי אפיה ונוציא.
לאחר שהוצאנו מהתנור נשפוך את תערובת הגבינות מעל הבצק,
את החלק השני של הבצק נגרד בעזרת פומפיה עבה על הכל בצורה יפה.
נחזיר לתנור ל200 מעלות ונאפה עד לצבע שחום יפה, נוודא שהעוגה מוכנה בעזרת קיסם.
נוציא ונקשט באבקת סוכר מלמעלה
בהצלחה!

קצת על עוגת גבינה עם בצק פריך:

עוגת גבינה עם בצק פריך היא קינוח קלאסי,
המשלבת בין בצק פריך חמאתי לבין מילוי גבינה עשיר ונימוח.
השילוב של המרקם והטעמים יוצר טעם מושלם, מתאים לכל חגיגה.
הכנת העוגה פשוטה יחסית וניתן להתאים את הטעמים האישיים שלכם גם במתכון הזה.
עוגת גבינה עם בצק פריך נאפית בתנור עד שהיא מזהיבה ויציבה
מומלץ לצנן את העוגה מספר שעות לפני ההגשה.

טיפים לעוגת גבינה עם בצק פריך:

לשים לב לא לערבב יתר על המידה את מילוי הגבינה, אנחנו רוצים להימנע ממילוי נוקשה.
לפני ערבוב מרכיבי המילוי, נוודא כי כולם בטמפרטורת החדר, הערבוב יהיה קל יותר וחלק יותר.
נאפה את העוגה על מדף נמוך בתנור – זה יבטיח שהעוגה תאפה בצורה אחידה גם בחלקה העליון וגם בחלקה התחתון.
גוונו את העוגה עם רוטב/תוספת מעל, כמו רוטב פירות יער, רוטב שוקולד, קצפת, שוקולד צ'יפס ועוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *