מאפים עוגות פרווה קינוחים

שני צבעים עם עולם של טעמים – עוגת שיש רכה פשוטה ומהממת ביופיה

נורית כהן
שני צבעים עם עולם של טעמים – עוגת שיש רכה פשוטה ומהממת ביופיה
מתכון מאת נורית כהן
הרכיבים-
לבלילה הלבנה:
כוס וחצי קמח
שקית אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
כוס מיץ תפוזים
3 ביצים
3/4 כוס שמן
2/3 כוס סוכר
קורט מלח
לבלילת השוקולד:
כף גדושה שוקולד השחר
כף קקאו
איך מכינים –
תחילה נערבב את כל המרכיבים של הבלילה הלבנה לבלילה אחידה
נשמן תבנית אינגליש קייק ונשפוך 2/3 מהבלילה לתבנית
בשליש הנותר נשתמש לתערובת השוקולד-
נמיס במיקרו כף גדושה שוקולד השחר
נערבב את השוקולד ביחד עם כף קקאו היטב
נשפוך את השוקולד עם הקקאו לבלילה שנותרה
ונערבב היטב לבלילת שוקולד אחידה
את בלילת השוקולד נפזר בפס ישר על הבלילה הלבנה בתבנית
נערבב בעזרת סכין בצורה לא אחידה כדי שהעוגה תקבל צורת שיש יפה באפיה
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה כ40 דקות בערך
נוודא שהעוגה מוכנה בעזרת קיסם שיוצא יבש לפני שנוציא מהתנור
בהצלחה!

קצת על עוגת שיש:

עוגת שיש היא אחת העוגות האהובות והפופולריות ביותר בישראל
ידועה במראה הייחודי שלה
היא משלבת בצק בהיר בדרך כלל בטעם וניל, ובצק כהה בדרך כלל בטעם שוקולד.
היא קלה להכנה, ניתן להכין אותה במגוון של סגנונות.
מתאימה לארוחת בוקר, קפה עם חברים וגם ימי הולדת וחגים.
היא קינוח מושלם לכל המשפחה וכולם אוהבים אותה

טיפים לעוגת שיש:

  • פזרו אבקת סוכר מעל העוגה לקישוט.
  • נסו להוסיף לבלילה אגוזים, פירות יבשים או תבלינים שאתם אוהבים.
  • אפשר וכמובן מומלץ מאוד לכסות את העוגה בגנאש שוקולד.
  • אפשר להוסיף לעוגת השיש תמציות טעם שונות, כמו תמצית שקדים או תמצית תפוזים לטעם עשיר יותר.
  • לקבלת מרקם בריא יותר נוכל להחליף חלק מהקמח בקמח כוסמין או קמח שיפון.

 

 

לעוד מתכונים לעוגות שיש לחצו כאן

 

 

נורית כהן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *