בשר מאכלים ביתיים קציצות

הסיר הזה הוא חובה על שולחן השבת – פשוט מעדן

סוניה סאני בן הרוש

 

הסיר הזה הוא חובה על שולחן השבת – פשוט מעדן
מתכון מאת סוניה סאני בן הרוש

 

הרכיבים-
לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
3 כפות פרורי לחם
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
בצל 1 גדול מגורד בפומפיה-לסחוט נוזלים
תפו"א 1 מגורד בפומפיה-לסחוט נוזלים
3 שיני שום כתושות
תבלינים לפי הטעם:
מלח, פלפל שחור גרוס,
ראס אל חנות,כורכום,
פפריקה מתוקה, כמון ומעט קינמון.
 
לרוטב:
בצל 1 גדול חתוך לרצועות
2 כפות שמן
חצי כף סוכר
4 עגבניות מגורדות
כף גדושה רסק עגבניות
תבלינים לפי הטעם:
מלח,פלפל שחור גרוס,
מרק עוף, פפריקה מתוקה ומעט כורכום
כוס וחצי מים רותחים
איך מכינים –
תחילה נערבב את כל מרכיבי הקציצות היטב בקערה,
לאחר מכן נכניס למקרר לשעה לספיגת טעמים.
לרוטב- בסיר רחב נטגן את הבצל עם 3 כפות שמן עד הזהבה.
נוסיף את הסוכר, העגבניות המגורדות,
רסק העגבניות והתבלינים, כל הזמן מערבבים היטב תוך כדי הוספת המרכיבים.
בסוף לאחר שכל התבלינים התאחדו מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
בינתיים יוצרים קציצות עגולות עם ידיים רטובות או משומנות טיפה ומסדרים יפה בסיר.
מנמיכים את האש סוגרים עם מכסה ומבשלים בערך 30-40 דקות עד שהרוטב מצטמצם.
מתקבל רוטב עגבניות ריבתי טעים במיוחד, פשוט מעדן
בהצלחה ובתיאבון ❤

קצת על קציצות ברוטב עגבניות:

סיר קציצות ברוטב עגבניות היא מנה שנמצאת בכל בית בישראל.
מדובר במנה קלה, משביעה וטעימה מתאימה לארוחה צהריים שגרתית וגם לארוחת חג ואירועים.
הקציצות עשויות בדרך כלל מבשר טחון, ביצה, שום, בצל, פירורי לחם ותבלינים.
יש מגוון מתכונים שבחלק מהם גם מטגנים את הקציצות.
המתכון משתנה לפי טעם האישי, יכול להיות יותר מורכב ויותר פשוט תלוי לפי הטעם.
הקציצות הן מנה אידיאלית גם למבוגרים וגם לילדים, טעימות, מזינות וניתנות להגשה עם מגוון רחב של תוספות.

 

סוניה סאני בן הרוש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *