רכות, עסיסיות ומלאות טעמים – קציצות פרגית ב10 דקות עבודה
מתכון מאת אתי חרפוף
הרכיבים-
חצי קילו פרגית טחונה
תפוח אדמה (אין צורך לבשל)
בצל
קישוא
3 שיני שום
ביצה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
קמצוץ כמון
קמצוץ כורכום
קמצוץ תבלין לפרגית
כפית אבקת מרק עוף
שמן לטיגון
איך מכינים –
תחילה נגרד בפומפיה תפוח אדמה, בצל וקישוא.
נסחט את הנוזלים מהירקות, ונעביר הכל למעבד מזון ביחד עם 3 שיני שום ונטחן לעיסה.
נעביר את העיסה לקערה חדשה ביחד עם הפרגית הטחונה,
ביצה, תבלינים ונערבב הכל היטב לתערובת אחידה.
בידיים רטובות/משומנות מעט נכדרר את התערובת לקציצות בגודל אחיד.
במחבת עם שכבה דקה של שמן נטגן היטב משני הצדדים את הקציצות עד השחמה יפה.
בהצלחה ובתיאבון! טעימות בטירוף.
קצת על קציצות פרגית:
קציצות פרגית הן מאכל אהוב ומוכר,
קלות להכנה, טעימות בטירוף משביעות ומתאימות לכל ארוחה.
ניתן להגיש אותן לצד אורז, פירז, קוסקוס, בתוך פיתה, פשוט טעימות בכל צורה.
המרכיב העיקר הוא בשר הפרגית הטחון, מוסיפים לו ירקות שונים כמו בצל, שום, פטרוזיליה, כוסברה
וכן תבלינים להעשרת הטעם.
את הקציצות אפשר לטגן, לאפות או לבשל ברוטב,
טעימות במיוחד כשמתבשלות ברוטב עגבניות עשיר או רוטב פטריות.
טיפים לקציצות פרגית:
- חשוב להשתמש בבשר פרגית טחון טרי ואיכותי.
- נשתדל ליצור קציצות בגודל כמה שיותר אחיד. כך הן יתבשלו באופן שווה.
- ניתן לגוון את התבלינים לפי טעמכם האישי,
הוסיפו תבלינים אהובים עליכם דוגמת כמון, פפריקה, כורכום, ראס אל חנות, תערובת תבלינים לקציצות או כל תבלין אחר שאוהבים.
- ניתן להוסיף עשבי תיבול טריים קצוצים לתערובת, כמו פטרוזיליה, כוסברה, נענע או בזיליקום. עשבי תיבול אלו מוסיפים טעם מרענן.
- אפשר כמובן לאפות את הקציצות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, למשך כ-20 דקות, או עד שהן מבושלות כהוגן.
- ניתן להכין את הקציצות מראש ולהקפיא אותן. כך תהיה לכם ארוחה מהירה לכל צורך.