מאפים מתכונים מהירים עוגיות פרווה קינוחים

כמה פשוט ככה טעים – מגולגלות חלווה שלא ישאירו אף אחד אדיש

Ilana Buchris
כמה פשוט ככה טעים – מגולגלות חלווה שלא ישאירו אף אחד אדיש
מתכון של Ilana Buchris
הרכיבים-
חבילה מרגרינה/מחמאה רכה (200 גרם)
1/2 כוס שמן
1/4 כוס סוכר
3/4 כוס מים
שקית אבקת אפיה
4 כוסות קמח
ממרח חלווה
איך מכינים –
נערבב בהדרגה את המרכיבים קודם את הרטובים ולאחר מכן את היבשים.
נלוש בהדרגה הכל לבצק רך ונעים
לאחר מכן נחלק את הבצק ל4 חלקים (לא חייבים לתת מנוחה לבצק).
נרדד את כל החלקים על נייר אפייה למלבנים, נמרח ממרח חלווה.
נגלגל לרולדה, נעביר לתבנית, נסמן את הרולדה אך לא נחתוך עד הסוף.
נחמם תנור מראש ל180 מעלות
נאפה כ20 דקות או עד הזהבה.
לסיום נוציא מהתנור, נצנן, נחתוך עד הסוף לעוגיות ונפזר אבקת סוכר מלמעלה.
בהצלחה ❤️

קצת על מגולגלות:

עוגיות מגולגלות הן עוגיות אהובות ונפוצות מאוד בישראל,
פריכות ונימוחות בפה, לרוב ממולאות בממרח תמרים.
ניתן למלא אותן גם במגוון של מילויים כמו שוקולד, נוטלה, חלבה, ריבה וכו'
הן פשוטות ומהירות להכנה, קינוח מושלם לכל מבקש.

טיפים למגולגלות:

  • ערבבו את המרכיבים רק עד שהם מתאחדים, ערבוב יתר יגרום לבצק קשה
  • ניתן להוסיף למילוי אגוזים, פירות מיובשים או תבלינים מיוחדים להעשרת הטעם.
  • נצנן את העוגיות על גבי רשת, כך נבטיח שהעוגיות לא יהפכו רכות מדי
  • נוכל לאחסן את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע מרגע ההכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *