ללא ספק זו העוגה הכי טעימה שיש – עוגת סברינה של פעם
תמונה של חגית מסיקה
מתכון מאת עינת חנניה
הרכיבים-
לתבנית 26 עגולה או תבנית 20 על 30 מלבנית.
לעוגה:
5 ביצים
חצי כוס שמן
5 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
כוס וחצי קמח תופח
כף וחצי סולת
לסירופ:
כוס וחצי סוכר
2 כוסות מים
2 כפות רום
לקצפת:
2 גביעים שמנת מתוקה / צמחית לפרווה
כף אינסטנט פודינג וניל
כף אבקת סוכר
שקית זילוף
איך מכינים –
לעוגה –
נקציף את הביצים שלמות, נוסיף בהדרגה שמן, סוכר ואת סוכר הוניל לפי הסדר,
אחר כך נוסיף את הקמח התופח גם תוך כדי הקצפה ולבסוף סולת.
מקציפים את הכל ביחד עד קבלת בלילה חלקה.
משמנים תבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות לכ20 דקות,
ניעזר בקיסם לבדיקת העוגה לפני שנוציא מהתנור.
לסירופ –
נרתיח על הגז את הסוכר והמים,
כשהמים מתחילים לבעבע נוסיף את 2 כפות הרום, נערבב מעט ונוריד מהאש.
נחכה שהעוגה תתקרר עד שתגיע לטמפרטורת החדר,
נחתוך את העוגה ל2 חלקים שווים ונפזר את הסירופ מעל 2 החלקים.
לקצפת-
נקציף יחד את כל המרכיבים לקצפת יציבה,
נמלא את שקית הזילוף בקצפת, נזלף יפה בין שני החלקים ומעל החלק העליון.
נקשט בדובדבנים מעל הקצפת.
בהצלחה!