הטבחה המושלמת של סבתא מפעם – מעדן מרגש בטעם גן עדן
מתכון מאת Daniel Levy
הרכיבים-
לקציצות:
חצי קילו בשר טחון צלעות
חופן פטרוזיליה קצוצה
בצל 1 מגורד
שן שום כתושה
מעט שמן
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
כפית כמון
חצי כפית ראס אל חנות
מערבבת טוב נותנת לזה לנוח 40 דק שיתפוס את הטעמים .
לרוטב:
בצל 1 קצוץ דק
4 שיני שום חתוכות לחצאים
חצי חבילה שעועית לבנה קפוא סנפרוסט (אין צורך בבישול קודם)
2 תפוחי אדמה חתוכים לשמיניות
כף פפריקה מתוקה בשמן
כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
קמצוץ מרק עוף
כף רסק מרוכז
מים
איך מכינים –
נתחיל מלערבב את כל המרכיבים של הקציצות לתערובת אחידה,
לאחר מכן נעביר למקרר למשך כ40 דקות לספיגת הטעמים.
בסוף 40 הדקות נוציא מהמקרר, נכדרר לקציצות בגודל בינוני ונתחיל לעבוד על הרוטב-
בסיר רחב על להבה גבוהה נטגן את הבצל הקצוץ ושיני השום עם מעט שמן עד הזהבה קלה.
נוסיף פפריקה מתוקה בשמן, כמון, פלפל שחור, מלח, מרק עוף ונערבב הכל יחד היטב.
בסוף נוסיף את תפוחי האדמה, השעועית הלבנה, כף רסק ומים עד 1/2 מגובה הסיר.
נביא את הסיר לרתיחה, כשהסיר רותח נכניס פנימה את הקציצות,
נכסה את הסיר עם מכסה ונבשל על להבה נמוכה לעוד כשעה.
בהצלחה!
טיפים לטבחה:
- אפשר להוסיף עוד ירקות נוספים לתבשיל, כמו גזר, פלפל אדום או קישואים.
- מי שאוהבת להוסיף עוד תבלינים לפי טעמה האישי כמובן יכולה.
- אפשר להגיש לצד אורז, פסטה, אבל הכי טעים יהיה לצד קוסקוס חם.
- השתמשו בבשר טרי ואיכותי, טעם התבשיל תלוי גם באיכות הבשר.
לעוד מתכונים לקציצות לחצו כאן