קסם של טעמים – עוף רך ועסיסי לכל המשפחה
מתכון של Bilha Landau
הרכיבים-
10 שוקיים עוף
כף סילאן
כפית מלח
כף טריאקי
כפית אבקת מרק בצל
כף פפריקה מתוקה
מיץ משני תפוזים
חצי כפית פלפל שחור
3 בטטות חתוכות לעיגולים גדולים (אפשר גם תפוחי אדמה)
איך מכינים –
ראשית נעבוד על המרינדה בקערה – נערבב כף סילאן, כף טריאקי, כף פפריקה מתוקה,
כפית מלח, כפית אבקת מרק בצל, מיץ משני תפוזים וחצי כפית פלפל שחור גרוס
נערבב היטב את השוקיים בתוך המרינדה ונסדר את השוקיים יפה בתבנית רוסטר עם נייר אפיה.
לאחר מכן נסדר את הבטטות שחתכנו לעיגולים לצד השוקיים
ונפזר את רוטב המרינדה שנשארה בקערה מעל הכל.
נכסה את התבנית בנייר אפיה ומעליו נייר כסף,
נחמם תנור מראש ל200 מעלות ונאפה תחילה 3 שעות,
אחרי 3 שעות נוריד את כיסוי נייר האפייה ונייר הכסף, ונמשיך לאפות בתנור לעוד 30 דקות
כעבור 30 דקות בלי כיסוי נוציא ונהנה, בהצלחה!
קצת על עוף צלוי:
עוף צלוי הוא מאכל אהוד ואהוב בכל העולם
מופיע כמעט כל מטבח בוריאציה כזו או אחרת.
הוא קל להכנה, אפשר להכינו במגוון דרכים יצרתיות, תמיד טעים ומשביע.
העוף נצלה בתנור בחום גבוה, עד שהעור מזהיב והבשר מבושל לגמרי
ניתן לצלייה שלם, חתוך לחלקים וגם כמובן עם עצמות.
טיפים לעוף צלוי:
- השתמשו בעוף טרי ולא קפוא, מעוף טרי נקבל מרקם וטעם עדיפים בהרבה
- נגיש לצד אורז, קוסקוס או ירקות צלויים
- הוסיפו עוד סוגים של ירקות יחד עם העוף לצלייה, לקבלת ארוחה מלאה וטעימה.
- לאחר שהוצאנו את העוף מהתנור, ניתן לו לנוח כ10-15 דקות לפני ההגשה. זה יעזור מאוד לטעם העסיסי להתפזר בתוך הבשר.
200 מעלות 3 שעות העוף לא מתייבש?