מאפים עוגות קינוחים

עוגת תפוחים עננים – נימוחה בניחוח משכר 🍏

כוכבה אילוז
עוגת תפוחים עננים – נימוחה בניחוח משכר
מתכון מאת כוכבה אילוז
הרכיבים-
4-5 תפוחים(תלוי בגודל התפוחים)לחתוך לקוביות
כפית קינמון
3/4 כוס + 2 כפות סוכר
2 כפות קמח
3 ביצים
חצי כוס שמן זית
כוס קמח תופח
לקראמבל –
חצי כוס סוכר
חצי כפית קינמון
3/4 כוס קמח
רבע כוס שקדים טחונים
50 גרם חמאה מומסת
איך מכינים –
בקערה נערבב קודם 4-5 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות, כפית קינמון
2 כפות סוכר ו2 כפות קמח, אחרי ערבוב ראשוני נוסיף 3 ביצים
חצי כוס שמן זית, כוס קמח תופח ו3/4 כוס סוכר ונמשיך לערבב היטב עד בלילה אחידה.
לאחר מכן נשמן תבנית 24 או 26 ונשפוך את הבלילה לתבנית.
נחמם תנור מראש ל180 מעלות, נאפה תחילה 10 דקות.
בינתיים נכין את הקראמבל- נערבב את כל הרכיבים עד פרורים אחידים.
לאחר 10 דקות בתנור נוציא את העוגה ונפזר את הקראמבל פירורים מעל העוגה.
נכניס לתנור לעוד כ30 דקות בערך, נוודא בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה מבפנים.
בהצלחה!

קצת על עוגות תפוחים:

עוגות תפוחים הן קינוח אהוב במיוחד, מקורן עוד בתקופות היסטוריות.
בישראל עוגת התפוחים היא קינוח בלתי נפרד מחגים ואירועים מיוחדים.
מושלמת לשבתות ולאירוח חברים ומשפחה,
קיימות גרסאות מגוונות ושונות של עוגות תפוחים
ניתן למצוא עוגות בחושות, טארטים, פאי ועוד ועוד

טיפים לעוגות תפוחים:

  • מומלץ להשתמש בתפוחים מסוג גרני סמית' או פינק ליידי,

לגרני סמית' או פינק ליידים מרקם חזק וחמצמצות קלה שמאזנת את המתיקות של העוגה

 

  • חוץ מקינמון,אפשר להוסיף עוד תבלינים שאוהבים ושמשתלבים נהדר עם תפוחים דוגמת

אגוז מוסקט, ציפורן, ג'ינג'ר או הל.

 

  • חוץ מקראמבל אגוזים אפשר לפזר לקישוט גם סוכר חום או אבקת סוכר.

וכמובן אפשר להגיש לצד קצפת או גלידה

 

 

לעוד מתכונים לעוגות תפוחים לחצו כאן

 

כוכבה אילוז

תגובה 1

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *