מתכונים מהירים צמחוני

כרובית משודרגת בטמפורה – הכי טעימה שאכלתם בחיים

גילה עדי
כרובית משודרגת בטמפורה – הכי טעימה שאכלתם בחיים
מתכון מאת גילה עדי
הרכיבים-
כרובית אחת שלמה
חומץ/לימון
מלח
לתערובת הטמפורה-
2 כוסות קמח טמפורה
כוס בירה בהירה
מים
כף פפריקה
מלח
לרוטב-
1/2 כוס צ'ילי מתוק
1/4 כוס צ'ילי חריף
1/4 כוס סויה
2 כפות סילאן
2 כפות דבש
שן שום מגוררת
מעט לימון
כוס מים 
איך מכינים –
אפשר לטגן או לאפות.
תחילה נשרה את הכרובית כ30 דקות במים עם מעט חומץ/לימון.
לאחר 30 דקות נבשל כדקה במים רותחים עם כפית מלח.
לאחר בישול של כדקה נוציא ונפרק לפרחים,
נערבב את הקמח, הבירה, הפפריקה, המים והמלח עד קבלת תערובת טמפורה עם מרקם אחיד.
את הפרחים נעביר לקערה עם תערובת הטמפורה,
נטגן את כולם ונוציא לרשת, אם אתם מחליטים לאפות-
חממו תנור מראש ל180 מעלות ואופו עד השחמה יפה.
נעביר את הפרחים למחבת שטוחה,
לפני זה נכין את הרוטב על ידי ערבוב המרכיבים שמופיעים למעלה בקערה.
נערבב את פרחי הכרובית במחבת עם הרוטב כ2-3 דקות, נפזר שומשום קלוי ונגיש.
יכול להיות שיהיה קושי להשיג קמח טמפורה, ניתן להחליף אותו בקורנפלור.
בהצלחה!

קצת על כרובית מטוגנת:

כרובית מטוגנת היא מנה קלה וטעימה שמשדרגת כל ארוחה, 
במיוחד שהיא מטוגנת עם רוטב.
הכרובית מצופה בלילה פריכה וטעימהת ומטוגנת לאחר מכן עם רוטב.
המנה אידיאלית כנשנוש, מנה ראשונה, או כתוספת לעיקרית.
אפשר לגוון את הרוטב/רטבים לפי הטעם האישי ולהפוך את המתכון לתוכנית כבקשתכם.
 
 

טיפים לכרובית מטוגנת:

  • חשוב להשתמש בכרובית טריה ואיכותית
  • נוודא כי בלילת הטמפורה מכסה את כל פרחי הכרובית באופן שווה
  • נטגן את הכרובית בשמן עמוק
  • נסנן היטב אחרי הטיגון להסרת עודפי שמן
  • ניתן להוסיף ירקות נוספים למנה, כמו גזר, בצל או פלפלים, או לחלופין סלט מרענן
  • נגיש את הכרובית כשהיא חמה עם הרוטב איך שיוצאת מהמחבת.

 

לעוד מתכונים לצמחונים לחצו כאן

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *