חלבי מאפים עוגות קינוחים

גביניות בריוש מדהימות ביופיין – לא יאמינו שהן ביתיות

מירי פיצ'חדזה

 

גביניות בריוש מדהימות ביופיין – לא יאמינו שהן ביתיות
מתכון של מירי פיצ'חדזה
הרכיבים-
לבצק בריוש-
250 מ״ל חלב מחומם מעט במיקרו
כף שמרים יבשים
100 גרם סוכר
2 ביצים L
80 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות
קורט מלח
600 גרם קמח
לתערובת הגבינה-
250 גרם גבינת כנען 
250 גרם גבינה לבנה 9%
ביצה
5 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
צימוקים או חמוציות לבחירה (אפשר גם בלי)
איך מכינים –
נתחיל מהמילוי –
תחילה נשרה את הצימוקים/חמוציות במים חמים כחצי שעה,
נסנן היטב ונטפטף כמה טיפות של תמצית רום מעל.
בקערה נערבב את הצימוקים/חמוציות עם שאר המרכיבים היטב ונכניס למקרר.
לבצק-
ראשית נוסיף לקערת מיקסר את החלב, הסוכר והשמרים,
נערבב את כולם ביחד ונניח בצד ל15 דקות מנוחה.
אחרי המנוחה נוסיף חצי מכמות הקמח (300 גרם) ונעבד את הבצק כ2 דקות.
לאחר מכן מוסיפים את שאר הקמח, החמאה והמלח ולשים כ5 דקות היטב.
מורידים לשיש ולשים בידיים עוד כ2/3 דקות,
אחר כך נעביר את הבצק לקערה משומנת מעט להתפחה של כשעה וחצי.
לאחר ההתפחה מחלקים ל12 כדורים,
מקמחים את השיש ומרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של 6 ס״מ.
נמלא כל עיגול בכף מתערובת הגבינה, נאסוף את השוליים ונסגור לכדור,
נמשיך ונסיים את כל שאר החלקים.
נעביר את הגביניות לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן,
נבריש את הגביניות בביצה טרופה עם מעט חלב,
נכסה את התבנית עם מגבת ונתפיח למשך כשעה.
נחמם תנור מראש ל170 מעלות,
ניתן לפזר שקדים פרוסים מעל לפני האפייה,
נאפה ב170 מעלות עד הזהבה יפה, בערך כ20 דקות תלוי בתנור.
נוציא, נצנן את הגביניות, נקשט באבקת סוכר מלמעלה ונתענג
בהצלחה!

לסירטון להכנת הצורה לחצו כאן

קצת על גביניות:

גביניות הן מאפה גבינה קלאסי ואהוב
מורכבות מבצק פריך או רך, ממולאות בתערובת גבינה עשירה וטעימה.
נאפות בתנור עד שהן מזהיבות, והמילוי הופך רך וחם.
ישנם מתכונים רבים לגביניות, כל אחד יכול למצוא גרסא שהוא אוהב.
ניתן להשתמש במגוון סוגים של גבינות, כמו גם פירות יבשים, אגוזים, תבלינים ותמציות טעם שונות.
גביניות מושלמות לאירוח וחגיגות, קלות יחסית להכנה וניתן להכין אותן מראש.

טיפים לגביניות:

  • אפשר להוסיף לבצק מעט תמצית וניל, גרידת לימון או גרידת תפוז לטעם עשיר יותר.
  • הקפידו לערבב את המילוי היטב עד לקבלת תערובת אחידה, אם אתם מרגישים שהמילוי נוזלי מדי הוסיפו מעט קמח.
  • ניתן להגיש את הגביניות חמות או קרות.
  • מומלץ להגיש את הגביניות עם רוטב מתוק כמו סירופ, ריבת חלב או גלידה.

 

לעוד מתכונים למאפים מתוקים לחצו כאן

 

מירי פיצ'חדזה

 

מירי פיצ'חדזה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *