אמאלה ואבאלה – פתרון מושלם לשולחן השבת שלכם
מתכון – אילנית כרבי
הרכיבים-
לקציצות:
חצי קילו בשר טחון
2 בצלים גדולים מגורדים
תפוח אדמה בינוני מגורד
חופן פטרוזליה קצוצה
3 כפות פירורית מתובלת
ביצה
כפתי מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מעט ראס אל חנות או כמון
תבלין פילדלפיה חצי כפית
מעט זנגוייל
לרוטב:
3 בצלים חתוכים לרבעים
כף סילאן
כף טריאקי
מעט כמון
כוס מים רותחים
כף מרק עוף
חצי כפית פלפל שחור גרוס
איך מכינים –
ראשית נערבב את כל מרכיבי תערובת הבשר בקערה היטב,
נניח את הקערה מכוסה עם מגבת בצד למשך כ30 דקות.
לאחר מכן נקרוץ לעיגולים בינוניים, נטגן בשמן עמוק ונניח בצד.
נעבור לרוטב – בסיר רחב נטגן 3 בצלים חתוכים לרבעים עד הזהבה,
נעבור לרוטב – בסיר רחב נטגן 3 בצלים חתוכים לרבעים עד הזהבה,
כאשר הבצלים מזהיבים נוסיף כף סילאן, כף טריאקי ומעט כמון.
אחר כך נערבב הכל ביחד וננמיך את האש עד שהבצל מגיר נוזלים.
נוסיף כוס מים רותחים, מרק עוף, נערבב הכל ביחד ונסדר את הקציצות בסיר.
לבסוף נפזר מעל הכל בערך כחצי כפית פלפל שחור גרוס, נוריד ללהבה נמוכה ונבשל עם מכסה סגור כ20 דקות.
נוריד מהאש ונתענג פשוט – מנה היסטרית
בהצלחה!
קצת על קציצות בשר ברוטב:
סיר קציצות בשר ברוטב היא מנה של בית, מנחמת, ממש מעדן לחך.
היא מתאימה לכל אנשי הבית, משביעה ומושלמת לארוחות המשפחתיות ולארוחות החגיגיות.
הקציצות העסיסיות ורוטב עשיר הטעמים הופכים אותה לטעימה להפליא.
המתכון יחסית קל וניתן להתאים לפי טעמו האישי של כל אחד על ידי משחק בתבלינים ובכמויות.
טיפים לקציצות בשר ברוטב:
- מי שאוהב ניתן להוסיף ירקות קצוצים כמו גזר, קישואים, פטריות או פלפלים אדומים וירוקים, נקבל אפילו יותר טעמים מיוחדים.
- חשוב מאוד ליצור את הקציצות בגודל אחיד, אנחנו רוצים שכולם יתבשלו באופן שווה.
- נגיש את הקציצות לצד אורז, פירה, פסטה, קוסקוס או ירקות מבושלים.
- אל תפחדו לתבל! הוסיפו תבלינים שאתם אוהבים לגיוון והעשרת הטעם של המתכון.