מאפים

הלחם של פעם פוגש שקית קוקי – והתוצאה חלומית

Ilana Buchris
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
הלחם של פעם פוגש שקית קוקי – והתוצאה חלומית
מתכון – רון יוחננוב
תמונה של Ilana Buchris
 
 
 
הרכיבים-

כמות ל4 לחמים:

2 כפות שמרים
1 ק"ג קמח
2 כפיות מלח
600 מ"ל מים בטמפרטורת החדר
2 כפות סוכר
 
 
איך מכינים –
בקערה נניח את המלח, מעליו את הקמח , סוכר, שמרים ולבסוף מים
אחר כך נלוש היטב בערך 10 דקות, אפשר גם במיקסר,
נכסה את הקערה ונתפיח כשעתיים.
נחלק את הבצק ל4 חלקים שווים,
נקמח את המשטח מעט ונרדד את הבצק,
כל חלק מרדדים למלבן ואת המלבן מגלגלים לרולדה.
לאחר מכן מעבירים לשקית צליה (קוקי) וסוגרים היטב.
מניחים את השקית בתבנית של תנור בחדר ומתפיחים כ30 דקות.
לאחר 30 דקות נחמם תנור מראש ל200 מעלות ונאפה כ30 דקות בתחתית התנור.
נוציא את הלחם ישר לרשת ונוריד את השקית, ניתן ללחם להתקרר היטב ונהנה
בהצלחה!
 

קצת על לחם בשקית קוקי:

לחם בשקית קוקי הפך לטרנד אהוב בזכות קלות ההכנה,
המרקם המושלם והטעם המיוחד.
הוא נאפה בתוך שקית קוקי,
השקית שומרת על הלחות
ונותנת ללחם מעטפת קריספית וקלה כמו גם רכות פנימית.

טיפים ללחם בשקית קוקי:

  • ניתן להוסיף לבצק תוספות שונות שאוהבים, דוגמת זיתים, עשבי תיבול, אגוזים, גרעינים.
  • חשוב להשתמש בקמח איכותי לקבלת לחם טעים ומרקם מושלם, אפשר להשתמש בכל סוג קמח שאוהבים.
  • מי שרוצה אפשר כמובן לאפות את הלחם גם בתבנית לחם רגילה ללא שקית. רק חשוב לשים לב לרסס את התבנית במים לפני הנחת הבצק.
  • ניתן לאחסן את הלחם בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3 ימים.

 

 

 

לעוד מתכונים ללחמים לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *