עוגת השוקולד הטובה בעולם
מתכון מאת Diana Reuven
הרכיבים-
4 ביצים L
כוס סוכר
שקית אבקת אפיה
כוס שמן
שקית סוכר וניל
כוס מים חמים
חצי כוס שוקולית
כוס וחצי קמח
חצי כוס קקאו
לקרם:
2 חבילות שוקולד חלב/מריר
גביע שמנת מתוקה/צמחית
קוקוס וסוכריות לקישוט
איך מכינים –
*הכמויות בכוס חד פעמית חמה
ראשית נקציף את הביצים עם כוס סוכר,
נוסיף בהדרגה את השמן וכוס מים חמים עד קבלת מרקם אחיד.
בקערה נפרדת נערבב את היבשים-
אבקת אפיה, סוכר וניל, קקאו, שוקולית וקמח
נמזג את תערובת הקצף עם לקערה של היבשים עד קבלת תערובת אחידה.
אחר כך נשמן תבנית מרובעת בינונית,
נחמם תנור מראש ל160 מעלות ונאפה כ45 דקות
לקרם שוקולד נמיס את השוקולד חלב ביחד עם השמנת המתוקה במיקרו או על הגז ונערבב לקרם אחיד.
נפזר את הקרם מעל העוגה כשהעוגה קרה ונקשט בקוקוס/סוכריות או כל תוספת אחרת שאוהבים
בהצלחה!
קצת על עוגת שוקולד:
עוגת שוקולד היא קינוח אהוב ומוכר ברוב חלקי העולם,
מקורותיה אינם ידועים בוודאות, אך ידוע כי מתכונים ראשונים הופיעו באירופה וארה״ב במאה ה18.
המרכיבים העיקריים כוללים ביצים, סוכר, קמח, קקאו וחמאה או שמן.
טעמה השוקולדי העשיר נובע מאבקת הקקאו והיא זו שהעניקה לה את שמה
עוגת השוקולד מוגשת בחגיגות, מפגשים חברתים, ולמעשה מתאימה לכל אירוע.
היא אהובה על כל מי שטועם אותה וניתן להתאימה גם לאלרגנים למיניהם.
הידעתם?:
- צבעה החום העמוק של אבקת הקקאו מגיע מפולי הקקאו שעוברים תהליך תסיסה ייבוש וקלייה לפני טחינתם.
- השוקולד הראשון שיוצר היה בכלל משקה סמיך ומריר, ולא ממתק כמו שאנחנו מכירים היום.
- עוגות השוקולד הראשונות היו יקרות להחריד, רק עשירים יכלו להרשות לעצמם עוגות שוקולד.
טיפים לעוגת שוקולד:
- נקפיד להשתמש באבקת קקאו טריה ואיכותית
- מומלץ להשתמש בחמאה אמיתית לטעם עשיר ומרקם רך, ניתן להחליף אותה גם בשמן קוקוס איכותי.
- נשים לב לא לערבב את הבלילה יתר על המידה אחרת העוגה יכולה לצאת קשה ויבשה.
- הוסיפו תבלינים דוגמת קינמון, ציפורן, ג׳ינג׳ר או אגוז מוסקט, תבלינים יעניקו לעוגה טעם מיוחד.
- ניתן להוסיף לעוגה גם פירות יבשים, צימוקים, חמוציות,
או אגוזים כמו אגוזי מלך או פקאנים על מנת להגיע לטעם ומרקם מעניינים אפילו יותר