קלאסיקה מרוקאית – עוגיות ריפעת אותנטיות מהבית של סבתא
מתכון של נעמי שושן
הרכיבים-
קילו קמח
2 שקיות אבקת אפייה
כוס סוכר
כוס שומשום
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
3 ביצים L
חצי כוס גרגרי אניס
איך מכינים-
ראשית נעבד את כל המרכיבים במעבד מזון לבצק אחיד.
לאחר מכן נכסה את הבצק וניתן לו לנוח בטמפרטורת החדר כ20 דקות
נחלק את הבצק ל4 חלקים ונרדד על נייר אפיה,
נחתוך לריבועים קטנים או מלבנים בעזרת גלגלת.
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה כ20-25 דקות
נצנן את העוגיות לחלוטין ונפריד אותן אחת מהשניה
בהצלחה!
קצת על עוגיות ריפעת:
עוגיות ריפעת – עוגיות מרוקאיות מסורתיות
הן פריכות, מתוקות ומרגיזות, אי אפשר לעמוד בפניהן.
הן עשויות מבצק פשוט המכיל בדרך כלל קמח, סוכר, שמן, מים תבלינים וזרעי שומר או אניס.
עוגיות רפיעת מעולות לצד כוס התה או הקפה, הן יכולות לשמש סתם כנשנוש טעים וקל להכנה
או כמנה אחרונה קלילה, אהובות על כולם ואפשר גם לשמש אותן למתנה לכל אירוע.
טיפים לעוגיות ריפעת:
- חשוב להשתמש בקמח לבן או קמח מלא איכותי, קמח איכותי יבטיח בצק אחיד, פריכות וטעם טוב יותר.
- שימו לב לרדד את הבצק דק כמה שיותר, כמעט שקוף. ככל שהבצק דק יותר, כך העוגיות פריכות יותר.
- לפני אפייה של כל התבנית, אפשר לאפות עוגייה אחת לניסוי כדי לוודא שהחום נכון ושהעוגיות נאפות בצורה אחידה.
- ניתן להוסיף לבצק תבלינים דוגמת ג'ינג'ר, כורכום, קינמון, או אפילו אגוזים קצוצים, פירות יבשים או שוקולד צ'יפס.
לעוד מתכונים לעוגיות לחצו כאן