שנים שלא אכלתי את העוגה הזאת אבל הגעגוע לא פוסק – זכרון הילדות שלי
מתכון של Maayan Fogel
הרכיבים-
לבצק:
3.5 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
חבילה וחצי מרגרינה/חמאה
5 כפות סוכר
2 חלמונים
6 כפות מים
לשוקולד:
200 גרם שוקולד מריר/חלב
1/2 כוס מים
3 כפות קקאו
כוס סוכר
3 חלמונים
כפית תמצית רום
כפית תמצית וניל
3 כפות קמח
50 גרם מרגרינה/חמאה
5 חלבונים
חצי כוס סוכר
איך מכינים-
ראשית נערבב בקערה את כל מרכיבי הבצק לבצק חלק ואחיד,
נכסה את הבצק בעזרת במגבת ונשאיר בצד.
נעבור להכנת השוקולד – נבשל על הגז 200 גרם שוקולד מריר/חלב
ביחד עם 1/2 כוס מים, 3 כפות קקאו וכוס סוכר עד אחידות, נוריד מהאש ונחכה שיתקרר.
לתערובת השוקולד נוסיף 3 חלמונים, כפית תמצית רום,
כפית תמצית וניל, 3 כפות קמח, 50 גרם מרגרינה/חמאה ונערבב הכל יחד,
לאחר מכן נקציף 5 חלבונים עם חצי כוס סוכר ונטמיע לקרם השוקולד.
3/4 מכמות הבצק מרדדים ומעבירים לתבנית מלבנית,
מעל הבצק נפזר את קרם השוקולד.
את הבצק שנותר נרדד ונניח מעל שכבת קרם השוקולד.
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה עד הזהבה,
נפזר מעל אבקת סוכר לקישוט.
קצת על עוגת בצק פריך ושוקולד:
עוגת בצק פריך ושוקולד היא קינוח נהדר
המשלב שתי שכבות נהדרות של בצק פריך וביניהם שכבת שוקולד מטריפה
היא יחסית קלה ופשוטה להכנה, מתאימה לצד הקפה של הבוקר וגם לארוחה חגיגית.
ניתן לגוון את מתכון העוגה בקלות לטעים האישי על ידי שינויים קטנים
התוצאה תמיד תהיה מפנקת וכולם ייהנו ממנה.
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה עד הזהבה,
נפזר מעל אבקת סוכר לקישוט.
טיפים לעוגת בצק פריך ושוקולד:
- השתמשו בשוקולד איכותי לקבלת טעם עשיר. ניתן להשתמש בשוקולד מריר, חלב או שילוב של שניהם.
- ניתן להוסיף לשכבת השוקולד עוד תיבול מעניין כמו קינמון, גרידת תפוז, מלח או כל דבר אחר שאוהבים.
- אפשר להוסיף למלית השוקולד כמובן גם אגוזים, פירות מיובשים, שוקולד צ'יפס לעוד טעמים מעניינים.
- קשטו את העוגה באבקת סוכר, קצפת, פירות טריים או רוטב שוקולד עשיר.