מאפים עוגות קינוחים

עוגת תפוזים גבוהה במיוחד לשבת – מרקם ענני בגובה השמיים 🍊

ליזט יחיאל
עוגת תפוזים גבוהה במיוחד לשבת – מרקם ענני בגובה השמיים 🍊
מתכון של ליזט יחיאל
הרכיבים- 
6 ביצים
כוס סוכר
שקית סוכר וניל
חצי כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
חצי לימון סחוט
גרידת מתפוז 1 ולימון 1
2 כוסות קמח לבן
שקית אבקת אפיה
איך מכינים-
ראשית נפריד את הביצים, לאחר מכן נקציף חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב
ונעביר את הקצף לקערה נפרדת.
בקערת מיקסר על מהירות גבוהה נקציף את החלמונים עם רבע כוס סוכר וסוכר וניל עד קבלת תערובת בהירה,
נוסיף את השמן בהדרגה ובאיטיות,
ננמיך את מהירות המיקסר מעט ונוסיף את מיץ התפוזים,
אחר כך ננמיך את מהירות המיקסר לעוצמה הכי נמוכה
ונוסיף את הקמח ואבקת האפיה.
נמשיך לערבל עד תערובת אחידה, נוציא מהמיקסר ונאחד בין שתי התערובות.
נחמם תנור מראש ל170 מעלות ונאפה בסיר פויקה עם 3 רגליים כשעה (אין צורך לשמן את הסיר).
מיד בסיום האפיה נוציא את הסיר ונהפוך אותו על מגש,
נשאיר ככה את הסיר כשעה ולאחר שעה נחלץ את העוגה למגש בעזרת סכין.
בהצלחה!

קצת על עוגות תפוזים:

עוגת תפוזים היא טובה לכל חגיגה וארוחה.
טעמה העשיר נובע משילוב של מיץ תפוזים וגרידת תפוז מגוררת בבלילה
ההכנה פשוטה ואינה דורשת מיומנות מיוחדת
שילוב המצרכים הבסיסיים ביחד עם נגיעה של תפוזים יהפכו לעוגה עסיסית ריחנית ורכה שתכבוש את לבכם
בין אם אתם מחפשים קינוח קל ומהיר,
או רוצים להרשים את האורחים עם עוגה מרשימה, עוגת תפוזים היא תמיד בחירה נכונה

טיפים לעוגות תפוזים:

  • נגרד את קליפת התפוז דק דק – נקפיד לגרד רק את חלקו הכתום של הקליפה, שם נמצא הטעם החזק
  • נשתמש במיץ תפוזים סחוט טרי – מיץ תפוזים סחוט טרי יעניק טעם עשיר יותר מאשר מיץ קנוי
  • נמלא את הסיר רק עד 2/3 מגובהו, מילוי יתר עלול לגרום לעוגה לתפוח ולעלות על גדותיה
  • ננעץ קיסם במרכז העוגה, נוודא שהוא יוצא נקי משמע העוגה מוכנה
  • ניתן להחליף חלק מהקמח הלבן בקמח כוסמין לעוגה בריאה יותר.

 

לעוד מתכונים לעוגות לחצו כאן

 

ליזט יחיאל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *