עם לחמניות הבשר האלו ארוחת השישי שלכם תהיה מושלמת
מתכון של Maayan Fogel
הרכיבים-
לבצק:
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
חצי כף סוכר
שתי כפיות מלח
שליש כוס שמן זית
כפית שום כתוש
כפית אורגנו יבש
כוס וחצי מים
למילוי הבשר:
חצי ק"ג בשר בקר טחון
בצל 1 קצוץ דק
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
כפית פפריקה מתוקה
כפית כמון
חופן צנוברים (לא חובה)
למריחה לפני האפיה – ביצה טרופה ושומשום.
איך מכינים-
ראשית נערבל את כל מרכיבים הבצק, במידה וצריך נוסיף עוד מים,
נערבל הכל עד קבלת בצק אחיד, חשוב שלא יצא יבש ולא יצא דביק, נתפיח כ30 דקות.
למילוי – תחילה נטגן את הבצל הקצוץ במחבת גדולים עם מעט שמן עד השחמה,
לאחר מכן נוסיף את הבשר ונפורר אותו בעזרת כף עץ.
נוסיף את הפטרוזיליה, התבלינים ונמשיך לערבב במחבת עד שבשר השחים והתערובת אחידה.
נוריד את תערובת המילוי מהאש ונשאיר בצד שתתקרר לטמפרטורת החדר.
אחרי שהבצק תפח נקרוץ את הבצק לכדורים מעט גדולים יותר מגודל כדור פינג פונג,
נפתח בכף היד לעיגול שטוח, נניח מהמלית בעיגול ונסגור בעדינות.
נגלגל לצורת כדור ונתפיח בתוך תבנית קוקוט אלומיניום כ30 דקות.
נמרח את הלחמניות בביצה טרופה ונפזר מעל שומשום.
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה בערך 20 דקות עד הזהבה
נגיש חם לצד טחינה ונהנה
בהצלחה!
קצת על לחמניות בשר:
לחמניות בשר הן מאפה ביתי, אהוב ומנחם כאחד על כולם
השילוב של הבצק הרך והאוורירי עם מלית הבשר העסיסית
יוצר טעמים של בית שכל אחד אוהב ומתגעגע אליהם.
הלחמניות מתאימות כארוחה קלה, נשנוש, ואפילו תחליף לסנדוויץ' .
ניתן למלא במגוון מליות בשר.
לחמניות הבשר הן מאכל גמיש שניתן להתאים לכל טעם ולהגישן חמות או קרות.
הןן נהדרות גם ככה כמנה עיקרית וגם כתוספות למרק או סלט.
טיפים ללחמניות בשר:
- הוסיפו ירקות מטוגנים או מבושלים למילוי, כמו בצל, גזר, פטריות או תירס.
- ניתן להוסיף עוד מגוון תבלינים למילוי כדי להבליט את הטעמים.
- לחמניות אפויות אפשר כמובן להקפיא ולחמם מחדש במיקרוגל או בתנור.
- נגיש את הלחמניות חמות לצד סלט ירקות או מטבלים שונים.