חלבי מאפים קינוחים

תענוג בכל ביס – אצבעות וניל משגעות כמו בסופר

מלי מאירוב

 

 

 

 

 

 

תענוג בכל ביס – אצבעות וניל משגעות כמו בסופר
מתכון של מלי מאירוב

 

 

הרכיבים- 
חבילה בצק עלים
2 כפיות תמצית וניל
חצי כוס סוכר
2 כוסות חלב
5 כפות קורנפלור
2 שקיות סוכר וניל
2 ביצים
אני הוספתי גם שוקוצ'יפס במילוי אך לא חובה
 
למריחה מעל הבצק –
ביצה טרופה עם כפית סוכר
אבקת סוכר לקישוט
איך מכינים-
לפני שנתחיל נפשיר חבילת בצק עלים לפי הוראות היצרן על השקית.
ראשית נחמם סיר על הגז עם כוס וחצי חלב, חצי כוס סוכר,
2 שקיות סוכר וניל ו2 כפיות תמצית וניל,
נחמם עד שהסוכר נמס אבל חשוב מאוד לשים לב שהסיר לא ירתח.
בקערה נפרדת נערבב 2 ביצים עם 5 כפות קורנפלור וחצי כוס חלב.
אחר כך נשפוך ממש מעט מתערובת החלב החמה בסיר לקערת הביצים,
תוך כדי נערבב במהירות (השוואת טמפרטורות),
לאחר מכן נעביר באיטיות את כל תערובת הביצים לסיר החם
ונערבב בעזרת מטרפה כל הזמן עד שהכל מסמיך ומתקבל מרקם של מעדן,
כל התהליך לוקח בערך כ8 דקות, חשוב לערבב כל הזמן ללא הפסקה.
נצנן את התערובת, נכסה בניילן נצמד ונכניס למקרר לשעה לפחות.
לאחר שעה נפתח את בצק העלים, נרדד מעט ונחתוך לצורות של מלבנים,
נניח מתערובת הוניל על חצי מהמלבן (לא יותר מדי מילוי שלא יצא מהמאפה באפיה),
נסגור את הבצק היטב בקיפול מעל התערובת ונהדק.
נמרח מעל ביצה טרופה עם כפית סוכר,
נחמם תנור מראש על מצב גריל עליון ותחתון (2 פסים) ל190 מעלות
נאפה עד שמזהיב ונוציא מהתנור, נפדר באבקת סוכר ונחתוך לאצבעות.
בהצלחה!

קצת על אצבעות וניל:

אצבעות וניל הן מאפה אהוב ופופולרי,
מורכבות מבצק עלים הממולא בשכבה נדיבה של קרם וניל עשיר ומתוק.
המרקם הרך של הבצק בשילוב הקרם יוצרים חוויה קולנרית בפה.
ההכנה היא פשוטה יחסית, אך דורשת מעט סבלנות.
אצבעות וניל ניתן למצוא במגוון מקומות, החל מבתי קפה ומאפיות ועד לסופרים קטנים וגדולים.
כמו כן ניתן להכין בבית בקלות, יש המון מתכונים מעולים ומגוונים.
מתאימות כחטיף מתוק, קינוח או מתנה קטנה.
האצבעות משלבות בין מרקמים וטעמים שונים, ומהוות פינוק אמיתי לחיך.

 

לעוד מתכונים למאפים מתוקים לחצו כאן

מלי מאירוב

 

מלי מאירוב

 

מלי מאירוב
 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *