טוויסט אחד פשוט שיהפוך את הפשטידה שלכם למיוחדת במינה
מתכון של Lea Mazza
הרכיבים-
קישוט גדול 1
בצל גדול 1
גזר גדול 1
חופן כוסברה קצוצה (אפשר גם להחליף בפטרוזיליה)
חצי כפית מלח
צ'ילי חריף (כמות לפי העדפה)
חצי כפית אבקת שום
כף גדולה קמח תופח
2 ביצים
כף שמן זית
ולטוויסט – חציל 1 קלוי חתוך לקוביות קטנות
איך מכינים-
ראשית נגרד בפומפיה קישוא גדול,
בצל 1 גדול, גזר 1 גדול ונסחוט היטב את הנוזלים מכולם.
נעביר את הירקות המגורדים לקערה
אחר כך נוסיף חופן כוסברה קצוצה (אפשר גם פטרוזיליה במקום),
מלח, צ'ילי חריף, אבקת שום, כף גדולה קמח תופח, 2 ביצים וכף שמן זית.
קודם לכן נקלה בתנור חציל 1 חתוך לקוביות קטנות ונוסיף לקערה את החציל הקלוי.
נערבב הכל היטב לתערובת אחידה, נשפוך את התערובת לתבנית 20 או 30 משומנת.
נחמם תנור מראש ל190 מעלות, אפשר גם להשתמש בנינג'ה רגיל, נאפה כ25 דקות.
נקרר את הפשטידה ונחתוך לריבועים, מומלץ להכפיל כמויות ❤️
בהצלחה!
קצת על פשטידות:
פשטידה היא מאפה נפלא שניתן להכין בקלות ובמהירות עם מגוון רחב של מרכיבים.
היא יכולה להיות מנה עיקרית משביעה או תוספת נהדרת לארוחה.
היתרון הגדול של פשטידה הוא הגמישות שלה – ניתן להתאים אותה לכל טעם ולכל דיאטה.
אפשר להכין פשטידה צמחונית, טבעונית, דלת שומן, עשירה בחלבון ועוד ועוד
הפשטידה אידיאלית לטיולים ולפיקניקים,
וגם נהדרת לאירוח כיוון שניתן להכין אותה מראש ולחמם אותה לפני ההגשה.
טיפים לפשטידות:
- אפשר להוסיף לפשטידה ירקות נוספים שאוהבים, כמו פטריות, בטטה ועוד
- ניתן להגיש את הפשטידה חמה או קרה.
- מי שאוהב אפשר כמובן להוסיף עוד עשבי תיבול קצוצים, כגון שמיר או תימין.
- ניתן להוסיף עוד מגוון תבלינים לפי הטעם דוגמת אגוז מוסקט, כמון, כורכום ועוד