מאפים מתכונים מהירים

איזו המצאה גאונית – פיתות רכות ואווריריות במחבת יוצאות כמו במאפיה 🫓

חגית אלקבץ

 

 

 

המצאה גאונית – פיתות רכות ואווריריות במחבת יוצאות כמו במאפיה 🫓
מתכון מאת חגית אלקבץ

 

 

 

הרכיבים-
כמות ל10 פיתות, נשתמש בכוס חד"פ חמה
2 כפיות שמרים יבשים
3 וחצי כוסות קמח מנופה
2 כפיות סוכר
חצי כפית מלח
2 כפות שמן זית
כוס ורבע מים חמימים

 

 

איך מכינים-
ראשית נערבב בקערה את כל המרכיבים לבצק אחיד.
נכסה את הקערה במגבת ונתפיח כ10 דקות.
לאחר מכן על משטח מקומח נחלק ל10 עיגולים,
נרדד ונעצב כל עיגול לצורת פיתה,
לא דק מדי, כמה שיותר דומה לגודל ועובי של פיתה ממאפיה.
אחרי שעיצבנו את העיגולים לצורות נתפיח עוד כ15 דקות.
לאחר 15 דקות התפחה נחמם מחבת על הלהבה הכי גבוהה (ללא שמן),
נכניס כל פיתה למחבת ונצרוב 2-3 דקות מכל צד,
שימו לב חשוב שהמחבת תהיה חמה מאוד לפני שמניחים את הפיתות
בהצלחה!

 

 

קצת על פיתות במחבת:

הכנת פיתות ביתיות במחבת היא פשוטה ומהירה,
יש לה יתרונות רבים על פני אפיה בתנור.
כל מה שצריך שכמה מצרכים בסיסיים, מחבת חמה וסבלנות.
הבצק יוצא רך, אוורירי ומתפנח יפה במחבת,
כל העבודה יוצרת לנו פיתה רכה עם כיס מושלם.

טיפים לפיתות במחבת:

  • במתכון כאן השתמשתי בקמח לבן, אפשר להשתמש כמובן גם בקמח כוסמין/מלא או כל קמח אחר.
  • התפרעו! נסו להוסיף לבצק עשבי תיבול, שומשום או זרעים אחרים.
  • שימו לב שהבצק מחולק לעיגולים בגודל שווה, מומלץ להשתמש במשקל.
  • הוציאו את הפיתה בזמן – הפיתה מוכנה כאשר נוצר כיס גדול במרכז.

 

 

לעוד מתכונים למאפים מלוחים לחצו כאן

 

 

חגית אלקבץ

 

חגית אלקבץ

 

חגית אלקבץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *