עוגת טורט גבינה חלומית ומדויקת מתמוססת בפה
מתכון של רחלי מרקו כהן
הרכיבים-
4 ביצים
כוס וחצי קמח
שקית אבקת אפיה
כוס סוכר
חצי כוס שמן
250 גרם גבינה לבנה
גביע שמנת חמוצה
כף גדושה קורנפלור
איך מכינים-
לצורה המיוחדת השתמשתי בתבנית סיליקון מיוחדת מהמקס טוק, התמונה למטה
ראשית נפריד ביצים,
נקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ונשאיר בצד.
לאחר מכן בקערה נפרדת נערבב את הקמח, חלמונים,
אבקת האפיה, שמנת חמוצה,חצי כוס שמן,
כף גדושה קורנפלור והגבינה הלבנה הכל ביחד היטב.
אחר כך נוסיף בתנועות קיפול את קצף החלבונים לתערובת,
נערבב הכל היטב עד מרקם אחיד.
נשפוך את התערובת לתבנית 24 משומנת.
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונכניס לתנור לאפיה כשעה..
בהצלחה!
קצת על עוגת טורט גבינה:
עוגת טורט גבינה היא קינוח אהוב ומוכר,
משלב טעם עשיר של גבינה עם מרקם אוורירי של טורט.
קיימים מגוון של מתכונים, מפשוטים מאוד להכנה וגם מורכבים יותר.
היא יכולה להיות חלקה ועדינה,
או לחלופין עם שכבות שונות וטעמים מגוונים תלוי במתכון ובטעמים שבוחרים.
מצוינת לאירוח, חגים או סתם כפינוק בבית.
טיפים לעוגת טורט גבינה:
- הימנעו מערבוב יתר של הבלילה, ערבוב יתר עלול להכניס אוויר לבלילה ולגרום לסדקים באפייה.
- הוסיפו טעמים שונים לבלילה דוגמת פירות יבשים, שוקולד צ'יפס, תבלינים או טעמים אחרים שאוהבים.
- קשטו את העוגה בפירות טריים, ריבת חלב, שוקולד מגורר, קצפת או כל קישוט אחר לפי בחירתכם.
- חשוב מאוד! הימנעו מפתיחת התנור בזמן האפיה, פתיחת התנור עלולה לגרום לעוגה לצנוח