דג מרוקאי חריף אסלי שיחזיר אתכם למרוקו
מתכון של Maayan Tadmor
הרכיבים-
8 פרוסות מושט (אפשר להשתמש באיזה כמות ובאיזה דג שרוצים)
גזר 1-2
גמבה אדומה 1-2
פלפלים חריפים כמות לפי העדפה
5-6 שיני שום
חופן כוסברה קצוצה
חצי כוס שמן
1-2 כפות תבלין לדגים
מלח לפי טעם
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
2 עגבניות קלופות מגורדות/טחונות
כוס וחצי מים רותחים
איך מכינים –
ראשית משרים את הדגים במלח גס ולימון כ20 דקות בערך,
לאחר מכן נחתוך את הגזר, הגמבה והפלפלים החריפים לרצועות.
נקלף ונחתוך את שיני השום לאורך ונקצוץ את הכוסברה.
בקערה נערבב היטב – חצי כוס שמן ביחד עם התבלינים והעגבניות המגורדות/טחונות ונשאיר בצד.
בסיר רחב ונמוך נתחיל לטגן את שיני השום עם מעט שמן עד השחמה קלה,
נוסיף את הגזר, הגמבה, הפלפל החריף ונמשיך לטגן כדקה שתיים.
אחר כך נוסיף את תכולת הקערה שהשארנו בצד, כוסברה קצוצה וכוס וחצי מים רותחים.
נערבב הכל ונביא לרתיחה, ברגע שהבאנו לרתיחה נסדר יפה את הדגים בסיר.
נמשיך לבשל על להבה נמוכה למשך כ20 דקות, תוך כדי נערבב מדי פעם את הרוטב על הדגים.
בהצלחה!
קצת על דג מרוקאי חריף:
דג מרוקאי חריף הוא מאכל מסורתי ומלא בטעמים שמקורו במטבח המרוקאי.
המנה מאופיינת בשילוב עשיר של תבלינים חזקים, ירקות צבעוניים ודג טרי,
הכל ביחד מייצר לנו חגיגה של טעמים במרקם סמיך ומתובל.
הדג, בדרך כלל חתוך לפילה, מתבשל ברוטב עגבניות עשיר,
יחד עם מגוון ירקות כמו פלפלים, גזר ובצל וכו'.
התבלינים האופייניים למנה הם כורכום, פפריקה, כמון ופלפל חריף.
ניתן כמובן להוסיף איזה תבלינים שאוהבים וליצור את המנה לפי הטעם שאוהבים.
טיפים לדג מרוקאי חריף:
- בחרו דג טרי ככל האפשר. דגים טריים מבטיחים טעמים יותר עשירים,
- אפשר לבחור איזה סוג שרוצים, לבנים כמו מוסר, לברק או בס ייתנו טעם עדין יותר, בעוד דגים שומניים כמו סלמון או מקרל יתנו לנו טעם עשיר ועמוק יותר.
- זמן הבישול משתנה בהתאם לסוג הדג וגודלו. נבדוק את הדג בעזרת מזלג כדי לוודא שהוא מוכן.
- מומלץ להגיש לצד קוסקוס או לחם חם ופשוט להתענג.