במיוחד לשבת – מאפינס שוקולד פאדג׳ עשירות ורכות בכלום עבודה
מתכון של ליטל אשואל
הרכיבים-
200 גרם שוקולד מריר
כוס חלב
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
2 ביצים L
כוס קמח מנופה
2 כפות קקאו
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
כוס שוקולד צ'יפס
איך מכינים –
ראשית נמיס בקערה במיקרו את השוקולד והחלב, נוציא ונקרר מעט.
נוסיף לקערה את הביצים, השמן, הסוכר ונטרוף הכל היטב עם מטרפה ידנית.
אחר כך נוסיף לקערה נפרדת את היבשים – קקאו, קמח ואבקת אפייה,
נוסיף את המרכיבים היבשים לקערה עם תערובת השוקולד
תוך כדי תנועות קיפול עדינות בעזרת מרית.
לבסוף נוסיף את המלח והשוקולד צ׳יפס ונמשיך לערבב מעט בתנועות קיפול.
יוצקים את התערובת לתוך תבניות מאפינס מרופדות בנייר אפייה עד 3/4 גובה.
אפשר לפזר עוד שוקולד צ׳יפס מלמעלה לפני האפייה מי שאוהב.
נחמם תנור מראש ל170 מעלות ונאפה כ20 עד 25 דקות.
בהצלחה!
קצת על מאפינס שוקולד פאדג׳:
מאפינס שוקולד פאדג׳ הן פינוק שוקולדי מושלם,
כל ביס הוא חגיגה של טעמי שוקולד עמוקים ועשירים,
עם מרקם פאדג׳י ונימוח שפשוט נמס בפה.
המאפים הקטנים הללו מושלמים כחטיף מתוק או כקינוח חגיגי,
עם לב שוקולדי עשיר ועטיפה רכה ואוורירית.
טיפים למאפינס שוקולד פאדג׳:
- נשתמש בשוקולד איכותי עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו לטעם עשיר ומרירות עדינה.
- נערבב את החומרים רק עד איחוד, ערבוב יתר עלול לגרום למאפינס להיות צפופים.
- ניתן להוסיף אגוזים קצוצים, שוקולד צ'יפס, או פירות יער לתוספת טעם ומרקם.
- נצפה את המאפינס בגנאש שוקולד, קצפת או פודינג שוקולד להגשה מושקעת.