בורקס מלוואח גבינות חדשני ומיוחד – מתכון מנצח
מתכון של נעמוני בקיש
הרכיבים-
אני השתמשתי במלוואח של "ינון"
המתכון הוא לכוס חד"פ קרה
2 דפי מלוואח בקוטר 25-26
קופסת קוטג’ או גבינה לבנה (250 גרם)
כף קורנפלור או קמח לבן
כוס גבינה בולגרית מגורדת
1/2 כוס מוצרלה מגורדת / גבינה צהובה מגורדת
ביצה
שליש כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
עוד ביצה טרופה להברשה
שומשום לקישוט
איך מכינים –
ראשית נערבב היטב בקערה את רכיבי המילוי –
ביצה, קורנפלור/קמח, גבינות, מלח ופלפל עד תערובת אחידה.
לאחר מכן נרפד תבנית עגולה 26 בנייר אפייה,
נניח בתחתית התבנית עיגול מלוואח.
נשטח את המילוי שערבבנו קודם לכן מעל הבצק באופן שווה,
את דפנות התבנית יש להשאיר נקיות.
מורחים על הדפנות ביצה טרופה,
מניחים עיגול מלוואח נוסף מעל המילוי ומהדקים את הדפנות.
מברישים את החלק העליון בביצה הטרופה,
חותכים לפני האפיה בעזרת סכין את המאפה למשולשים ומפזרים מעל כולם שומשום.
לבסוף מחממים תנור מראש ל180 מעלות גריל תחתון ועליון,
אופים במשך כ40 דקות עד הזהבה,
לאחר 40 דקות נעביר את התבנית לחלק התחתון של התנור,
נכוון למצב גריל תחתון בלבד ונאפה כ10 דקות נוספות, נוציא ונהנה.
בהצלחה!
קצת על בורקס מלוואח:
שילוב מנצח בין בצק המלוואח הקלאסי והפריך לבין מילוי גבינות עשיר ומפתיע.
כל ביס הוא חגיגה של טעמים לחך,
מושלם לארוחת ערב משפחתית,
כיבוד לאירוח או סתם כפינוק קטן.
הכינו את עצמכם לבורקס מיוחד ובלתי נשכח.
טיפים לבורקס מלוואח:
- ניתן כמו לגוון את המילוי על ידי גבינות אחרות שאוהבים, התפרעו והוסיפו גבינות שאתם אוהבים למילוי.
- אפשר להוסיף למילוי מעט בצל קצוץ מטוגן, שום כתוש, שמיר קצוץ, או תבלינים אהובים אחרים כדי ליצור מילוי עשיר ומורכב.
- נקפיד שתערובת המילוי תהיה בטמפרטורת החדר לפני מילוי המאפה.
- אפשר כמובן להכניס את המאפים למקפיא מראש ולחמם לפני ההגשה.