מי אמר שבריא חייב להיות משעמם ? קציצות הירק שיפתיעו אתכם
מתכון מאת צביה אורן
הרכיבים-
3 תפוחי אדמה גדולים
2 בצלים קצוצים דק
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
1/4 כפית כורכום
1/2 כפתי פפריקה מתוקה
3 ביצים
4-5 כפות קמח / פירורי לחם
שמן לטיגון
איך מכינים-
ראשית נגרד בפומפייה דקה את תפוחי האדמה,
נסחט היטב את כל הנוזלים מתפוחי האדמה ונעביר לקערה.
אחר כך נוסיף לקערה את הבצלים הקצוצים, הפטרוזיליה הקצוצה,
התבלינים והביצים, נתחיל לערבב הכל היטב.
בסוף נוסיף את הקמח או את פירורי הלחם ונמשיך לערבב עד שהם נטמעים בתערובת,
אם הבלילה רכה מדי נוסיף עוד קמח/פירורי לחם.
נכדרר את כל התערובת לקציצות בינוניות,
נחמם מחבת עם שמן ונטגן משני הצדדים עד הזהבה.
טעים בטירוף, בהצלחה!
קצת על קציצות ירק:
לביבות ירק הן אהובות ומוכרות בכל בית.
שילוב של פשטות בריאות וטעם משובח,
קלות להכנה ומתאימות לכל הגילאים.
ניתן להשתמש במגוון של ירקות, תבלינים ורטבים.
הבסיס הוא ירקות מגורדים, פירורי לחם, תבלינים וביצים.
לאחר הערבב יוצרים לביבות ומטגנים עד הזהבה.
לביבות ירק הן דרך מצוינת לשלב ירקות בריאים לתזונה שלכם,
הן עשירות בסיבים תזונתיים, ויטמינים, ומינרלים.
הן יכולות להיות ארוחה קלה, מנה ראשונה, או תוספת משביעה.
טיפים לקציצות ירק:
- השתמשו בירקות טריים ואיכותיים, ניתן להשתמש במגוון ירקות רחב כגון תפוחי אדמה, גזר, קישוא, בצל, בטטה, פטריות ועוד.
- מי שאוהב אפשר כמובן להוסיף עוד עשבי תיבול קצוצים, כמו כוסברה או שמיר.
- לאחר הטיגון, נניח את הלביבות על נייר סופג כדי לספוג את עודפי השמן.
- אפייה בתנור היא אפשרות בריאה יותר במקום טיגון, נחמם תנור מראש ל-180 מעלות ונאפה כ20-25 דקות, או עד שהן מזהיבות.