חלבי מתכונים מהירים קינוחים

חיתוכיות היסטריות שכל אחד חייב לטעום

רבקה טוטיאשוילי

 

 

 

 

 

חיתוכיות יפיפיות וממכרות שכל אחד חייב לטעום
מתכון של רבקה טוטיאשוילי

 

 

הרכיבים-

המתכון לתבנית 30X25

לשכבה הראשונה:
כוס אגוזי מלך קצוצים
100 גרם חמאה
1/2 כוס דבש
1/2 כוס טחינה
כף נס קפה
100 גרם חלבה מפוררת
4 כוסות פצפוצי אורז תפוחים
לשכבה השניה:
300 גרם שוקולד לבן
4 כפות חמאת בוטנים
מחממים שוקולד וממיסים, מערבבים חמאת בוטנים פנימה
יוצקים על הפצפוצים

לקישוט – שוקולד מריר/חלב מומס

איך מכינים-
ראשית לשכבה הראשונה נמיס את כל הרכיבים בסיר על הגז למעט פצפוצי האורז,
לאחר שהכל כבר נמס והתאחד נוריד מהאש,
נוסיף את פצפוצי האורז לסיר (אפשר גם להעביר לקערה חדשה),
ונערבב הכל ביחד שפצפוצי האורז ייטמעו בתערובת.
נשטח את התערובת שקיבלנו בתבנית 30X25 מרופדת בנייר אפיה.
אחר כך נעבור לשכבה השניה – נמיס שוקולד לבן במיקרו או על הגז,
תוך כדי נוסיף פנימה את חמאת הבוטנים,
נחכה שהשוקולד יימס ונערבב הכל ביחד לקרם אחיד.
יוצקים את השוקולד הלבן שקיבלנו מעל תערובת הפצפוצים התחתונה.
לבסוף מזגגים מעל לקישוט פסים דקיקים של שוקולד מריר/חלב מומס,
ניעזר בכפית או כל כלי אחר שנוח לכם, לאחר שסיימנו נעביר למקרר לכמה שעות,
נוציא ונחתוך למעין מלבנים קטנים בצורה יפה.
בהצלחה!

קצת על חיתוכיות:

חיתוכיות קרות ומתוקות הן פינוק מושלם לכל חובבי המתוק, בפרט בקיץ!
שכבת אגוזים ופצפוצי אורז עשירה, מעליה שכבת שוקולד לבן
ומעל כל התענוג הזה זיגוג של שוקולד מריר יוצר חגיגה של טעמים בחך.
הקלות בהכנת החיתוכיות הופך אותן לאידיאליות גם למתחילים במטבח,
והגיוון הרב של המרכיבי מאפשר להתאים אותן לכל טעם ולכל חך.
מעולות להגשה באירוח, קינוח קליל לארוחה משפחתית או סתם כפינוק קטן וקר.

 

טיפים לחיתוכיות:

  • השתמשו בסכין חדה וטבלו אותה במים חמים בין חיתוך לחיתוך. זה יבטיח חיתוך נקי ומדויק.
  • קשטו את החיתוכיות בפירות טריים, אגוזים, אבקת קקאו או כל קישוט אחר שתרצו.
  • לאחר הוספת כל שכבה, הדקו אותה בעדינות בעזרת כף או סכין בכדי שהחיתוכיות ישמרו על צורתן.
  • הוספת תבלינים כמו קינמון, הל או וניל יכולה להעשיר את הטעם של החיתוכיות.
  • אל תפחדו לנסות טעמים ומרקמים שונים. קחו את המתכון לטעמים שלכם, והשמים הם הגבול!

לעוד מתכונים למתוקים לחצו כאן

 

רבקה טוטיאשוילי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *