הרולדות המיוחדות שלי מבצק אוורירי חלומי עם המילוי הסודי
מתכון של אתי שירי
הרכיבים-
כמות ל-8 רולדות
המתכון לפי כוס חד״פ קרה
לבצק:
קילו קמח
4 ביצים L
שתי כפות שמרים
8 כפות סוכר
כפית מלח
חצי כוס שמן
מים לפי מרקם
למילוי:
חבילה וחצי מרגרינה/מחמאה
רבע כוס שמן
4 כפות קקאו
3 כפות ממרח שוקולד השחר (אפשר גם בממרח אחר)
3 כפות סוכר
2 כפות ברנדי/קוניאק
חלמון ביצה/שומשום לקישוט
לסירופ:
כוס מים
כוס סוכר
חצי כוס מייפל
נרתיח את הסירופ על הגז עד שמסמיך מעט
איך מכינים-
ראשית נעבד את הבצק,
נלוש בקערה את כל המרכיבים עד בצק רך ומעט דביק,
נוסיף מים עד המרקם הרצוי.
נלוש היטב ולאחר מכן נכסה ונתפיח כשעה.
לאחר שעה נעבד שוב את הבצד ושוב נתפיח כשעה.
למילוי נערבב את כל המרכיבים בקערה היטב עד מרקם אחיד,
נוציא את המרגרינה/מחמאה יום לפני השימוש.
לאחר השעה השניה נחלק את הבצק ל8 כדורים
כל חלק נרדד לעיגול, בכל עיגול נמרח מילוי בנדיבות על חצי משטח העיגול,
נגלגל ונסגור, בעזרת סכין ניצור חיתוכים כמו בתמונות.
נבריש בחלמון ביצה ונפזר שומשום מעל.
נכסה את הרולדות ונפתיח שוב כ40 דקות.
לאחר ההתפחה האחרונה נחמם תנור מראש ל180 מעלות,
נאפה כ40 דקות או עד צבע זהוב יפה.
לאחר האפיה כשהרולדות חמות נפזר סירופ בנדיבות על כולן.
סוד ההצלחה הוא ההתפחה והסבלנות, בהצלחה!
קצת על רולדות שמרים:
רולדות שמרים אפויות ממולאות במילוי הן תענוג אמיתי לחובבי המתוק.
בצק השמרים הרך והאוורירי, בשילוב עם מילוי השוקולד העשיר יוצרים קינוח מושלם.
ניתן להנות מהרולדות כחטיף מתוק, או לסיים ארוחות חגיגיות עם מאפה מיוחד.
ניתן להכין את המילוי במגוון טעמים, עם אגוזים, פירות יבשים ואפילו קרם פטיסייר עשיר.
טיפים לרולדות שמרים:
- בכל רולדה נמרח את המילוי באופן שווה על הבצק כדי לקבל חלוקה אחידה בטעם.
- שמרו על סבלנות, אל תמהרו את תהליך ההתפחה, הבצק זקוק לזמן שלו.
- אל תתפשרו על מילוי שוקולד קלאסי, התפרעו ונסו להוסיף אגוזים קצוצים, פירות יבשים קצוצים, או קרם פטיסייר לשדרוג הטעם והמרקם.
- נגיש את הרולדות חמות או בטמפרטורת החדר, לצד אבקת סוכר או גלידה.
לעוד מתכונים לעוגות שמרים לחצו כאן
טוב תשמרו את המלית הסודית עמוק בקבר.
עדיף שהמרגרינה תקבר שם ולא אנחנו….