הלחם הפרסי הסודי – ברברי – לחם פרסי מיוחד רך מבפנים ופריך מבחוץ
מתכון של Hana Anteby
הרכיבים-
כמות ל6 יחידות*
מתכון לפי כוס מדידה אוניברסלית*
2 כפות שמרים יבשים
כפית סוכר
2.5 כוסות מים פושרים
3 כפות שמן
5 כוסות קמח
כף מלח
כפית אבקת אפיה
תערובת למריחה לפני האפיה-
כוס מים
כפית קמח
כפית סודה לשתיה
איך מכינים-
ראשית נלוש היטב את כל המרכיבים לבצק אחיד,
נעביר את הבצק לקערה נכסהו ונתפיח עד הכפלת הנפח.
בינתיים שהבצק תופח נבשל על הגז כוס מים, כפית קמח וכפית סודה לשתיה,
שהתערובת מסמיכה מעט נוריד מהאש ונצנן לטמפ' החדר.
לאחר מכן נחלק ל6 חלקים שווים,
כל חלק נכדרר לכדור,
נרטיב את הידיים בתערובת שיצרנו על הגז,
ורק אז נשטח כל כדור עם הידיים
ונלחץ ליצירת קווים עם האצבעות כמו בתמונה למטה.
לבסוף נמרח את שאר התערובת ונעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
נכסה את הלחמים שבתבנית ונתפיח פעם שניה.
נחמם תנור מראש ל200 מעלות, נאפה כ18 דקות או עד הזהבה יפה.
מיד כשנוציא מהתנור נמרח שמן זית מעל לקבלת ברק יפה.
*אפשר לפזר זעתר מי שאוהב או כל תוספת אחר
*מי שמעדיף לחם רך יותר נכסה את הלחמים במגבת בעודם חמים
בהצלחה!
קצת על לחם ברברי פרסי:
לחם ברברי פרסי מצי שילוב מושלם בין טעם בריאות ומסורת.
עם הקרום הפריך והפנים הרך הלחם מושלם לסנדוויצ׳ים, או לצד בשרים וירקות
או פשוט לצד מטבלים טעימים.
הכנתו בבית מאפשרת לשלוט על המרכיבים והתוספות שאתה אוהב.
בכל ביס מרגישים את הטעם המיוחד האותנטי, לחם מומלץ לכל בית.
טיפים ללחם ברברי פרסי:
- מומלץ ללוש את הבצק לפחות 10 דקות, עד שיהיה חלק וגמיש.
- אל תפחדו להתנסות עם תוספות שונות לבצק, כמו זעתר, שומשום או זרעי קימל.
- הוציאו את הלחם מהתנור והניחו לו להתקרר על גבי רשת.
- יש לאחסן את הלחם הטרי בכלי אטום בטמפרטורת החדר. ניתן להקפיא את הלחם לאחר הקירור.