חלבי עוגות קינוחים

עוגת לוטוס חלומית – שכבות של תענוג במתכון אחד פשוט

Riki Cohen Wandratsch
עוגת לוטוס חלומית – שכבות של תענוג במתכון אחד פשוט
מתכון של Riki Cohen Wandratsch
הרכיבים-
המתכון לתבנית מרובעת גבוהה 24X24 
400 גרם פתי בר / לוטוס
400 גרם קרם / ממרח לוטוס
500 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה
כוס חלב (240 מ״ל)
חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
4 כפות גדושות אבקת סוכר
250 גרם גבינה לבנה 9% (או ריקוטה)
500 גרם גבינת מסקרפונה (או גבינת שמנת אחרת)
מעט חלב לטבילת העוגיות
איך מכינים-
ראשית נקציף במיקסר על מהירות גבוהה שמנת מתוקה,
כוס חלב, אינסטנט פודינג וניל ואבקת סוכר לקצפת יציבה.
אחר כך ננמיך את מהירות המיקסר, נוסיף את הגבינות ונמשיך לערבל עד קבלת תערובת אחידה.
נעבור להרכבת העוגה- נרטיב את הביסקויטים/הלוטוס בחלב ונניח בתבנית בשכבה,
מעל שכבת הביסקויטים הראשונה נחמם  את ממרח הלוטוס במיקרו שיהפוך מעט נוזלי,
נמרח את הממרח מעל הביסקויטים ונשטח שליש מכמות הקרם מעל הממרח,
נחזור היטב על התהליך עד שנסיים 3 שכבות בדיוק לפי הסדר.
את קרם הגבינות שנשאר נפזר יפה בחלק העליון, 
נחמם במיקרו את ממרח הלוטוס עד שהופך נוזלי ונפזר מעל העוגה בעדינות.
לאחר שסיימנו נעביר למקרר ללפחות 4 שעות ורק אז נגיש (מומלץ לשמור במקרר כל הלילה לפני ההגשה)
בהצלחה! 

קצת על עוגת שכבות ולוטוס:

עוגת שכבות קרם ולוטוס – עוגה קרם וביסקויטים עשירה וקרה.
הביסקוויטים הפריכים, קרם הוניל העשיר וממרח הלוטוס
משתלבים נהדר במרקמים השונים לביס נהדר בימי הקיץ החמים.
העוגה יחסית קלה להכנה ומתאימה גם לאירועים חגיגים וגם כפינוק מתוק בבית.
ניתן לשנות ולהוסיף מגוון תוספות,
בין אם בגרסת הבסיס או בגרסא שונה העוגה הזו תמיד תהיה אהובה.

 

 

טיפים לעוגת שכבות ולוטוס:

  • מומלץ להוסיף לקרם תמציות וניל, ליקר או פירות יער טחונים להעשרת הטעם.
  • הרכבת העוגה דורשת סבלנות, בניית השכבות תיעשה בעדינות ואיטיות בדיוק מקסימלי – קחו את הזמן!
  • קישוט העוגה הוא הכרחי להשלמת המראה, ניתן לקשט בפירורי לוטוס, פירות טריים, שוקולד מגורר, אבקת קקאו או כל קישוט אחר לפי טעמכם.

 

לעוד מתכונים לעוגות ביסקוויטים לחצו כאן

 

Riki Cohen Wandratsch

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *