עוגיות הריבה הטובות בעולם
מתכון של אתי בוזגלו
הרכיבים-
המתכון לפי כוס חד״פ חמה
קילו קמח
100 גרם אבקת סוכר / חצי כוס סוכר
כוס שמן
חבילה מחמאה (או 2 כוסות שמן)
כוס מים
2 שקיות אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
ריבה לבחירה
איך מכינים-
נראשית נוסיף את כל המרכיבים לקערה למעט הריבה,
אחר כך נלוש היטב את כל המרכיבים לבצק רך ואחיד,
נעביר את הבצק למקרר למנוחה של כשעה, אפשר אפילו יותר.
לאחר המנוחה נוציא מהמקרר ונחלק את הבצק ל2 חלקים שווים,
נרפד 2 תבניות בנייר אפיה ונרדד כל חלק בכל תבנית.
בתבנית אחת נקרוץ לעיגולים / צורת פרח בעזרת חותכן,
בתבנית השניה נקרוץ לעיגולים/ צורת פרח באותו הגודל עם חור קטן במרכזן.
נחמם תנור מראש ל170 מעלות ונאפה את 2 התבניות עד השחמה.
נוציא נצנן מעט ונמרח את הריבה על העוגיות ללא החור,
כל עוגיה שמרחנו עם ריבה נסגור בעוגיה עם חור.
נמשיך בתהליך עד שנסיים את כל העוגיות ונפדר באבקת סוכר
בהצלחה!
קצת על עוגיות ריבה:
עוגיות ריבה הן קלאסיקה ישראלית אהובה ופשוטה, אי אפשר להתנגד להן.
הבצק הפריך המתוק בשילוב עם הריבה העשירה יוצרים חיבור מעולה שמתאים כמעט לכולם.
הטריק לעוגיות מעולות הן בבצק הקר והפריך,
אפשר כמובן להוסיף לבצק תבלינים שונים כמו קינמון או הל לטעמים שונים ומגוונים,
או לחלופין להחליף את ריבת התותים/פירות יער בממרח אחר, כך או כך העוגיות תמיד יוצאות מושלם!
בהצלחה!
טיפים לעוגיות ריבה:
- השתדלו לרדד את הבצק בעובי אחיד כדי שהעוגיות תאפנה באופן שווה ולא נקבל חלקים שרופים או חלקים לא אפויים.
- השתמשו בריבה איכותית עם אחוז סוכר גבוה. ריבה ביתית היא כמובן הבחירה המושלמת, אבל גם ריבה קנויה איכותית תעשה את העבודה כמו שצריך.
- אל תשימו יותר מדי ריבה. כמות קטנה תספיק כדי להמתיק את העוגיות מבלי לגרום להן להתפרק.
- נסו לקצוץ אגוזים שונים וערבבו אותם לתוך הבצק להעשרת הטעמים.
- אל תתקעו על ריבה אחת, נסו להשתמש בכמה ריבות בכמה טעמים שונים כמו תות, דובדבן, פירות יער או אפילו ריבת חלב.
לעוד מתכונים לעוגיות לחצו כאן