מאכלים ביתיים עוף תבשילי עדות

מקלובה צבעונית חגיגית ומלאה בהפתעות

סיון מנסור
מקלובה צבעונית חגיגית ומלאה בהפתעות
מתכון מאת סיון מנסור
הרכיבים-
חצי קילו כנפיים או פרגיות
5-6 גזרים
בטטה אחת
חציל אחד
שומר אחד
2 כוסות אורז פרסי
2-3 בצלים פרוסים
4-5 שיני שום
מלח לפי טעם
פלפל שחור גרוס לפי טעם
כמון לפי טעם
בהרט לפי טעם
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 תפוחי אדמה
חופ קטן חמוציות
חופן קטן שקדים מולבנים
מים
שמן
כפית כורכום
איך מכינים –
ראשית ניקח את העוף ונצלה במחבת עם מעט שמן להשחמה משני הצדדים.
לאחר הצליה נעביר את העוף לקערה עם כפית כורכום ומעט מלח, נערבב מעט ונשאיר בצד.
נגרד בפומפיה 5-6 גזרים ונשאיר בצד,
אחר כך נחתוך את הבצל החציל והבטטה לקוביות קטנות ונעביר לקערה חדשה,
נוסיף לירקות בקערה מלח, פלפל, שמן זית, נערבב מעט ונכניס לתנור עד לריכוך.
לקערה חדשה נוסיף 2 כוסות אורז פרסי במים כ10 דקות, נסנן ונשטוף את האורז היטב.
נעבור לטגן במחבת את הבצל ושיני השום עם מעט שמן עד הזהבה ונוריד מהאש.
נוסיף לקערה את הגזרים שגירדנו, האורז השטוף,
נתבל במלח, פלפל שחור, כמון, בהרט ופטרוזיליה קצוצה ונערבב.
נוסיף לתערובת האורז את החמוציות והשקדים ונערבב עוד בקטנה.
לאחר מכן נפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות עבות,
נטגן את הפרוסות משני הצדדים עד השחמה יפה ונשאיר בצד.
נעבור להרכבת המנה- בסיר גדול נניח את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית,
מעל תפוחי האדמה נפזר את העוף וחצי מכמות הבצל והשום,
נפזר חצי מכמות תערובת האורז ונהדק.
מעל שכבת האורז הראשונה נפזר את קוביות הירקות שריככנו בתנור ומעליהם את שארית הבצל והשום,
ולבסוף את תערובת האורז שנותרה ונהדק את הכל.
נרתיח מים בקומקום ובינתיים נדליק את הסיר על להבה גבוהה.
כשהמים רתחו נוסיף לסיר עד לגובה ס"מ מעל האורז,
ניצור גומות כדי לתת לאדים לבשל את האורז ונכסה את הסיר עם מכסה.
נעביר ללהבה נמוכה ונבשל כ45 דקות בערך.
נפתח את הסיר, נוודא שהאורז התנפח והכל מוכן ונכבה את האש.
ניתן לסיר לנוח כ5 דקות ולאחר 5 דקות נהפוך את הסיר על צלחת גדולה.
בהצלחה ובתיאבון!

קצת על מקלובה:

המקלובה היא תבשיל אורז עם בשר וירקות ערבי מסורתי,
השם מקלובה מגיע מהשפה הערבית שפירושה "הפוך"
והשם בהחלט מתאים, הגשת המקלובה היא חוויה בפני עצמה,
לאחר שהירקות והבשר מתבשלים בתחתית הסיר והאורז נספג בטעמים,
הופכים את הסיר על מגש והנה מתגלה ציור יפהפה של אורז שבראשו הבשר והירקות.
שילוב הטעמים העמוקים, המרקמים,
והאופי הויזואלי של המנה הופכים את המקלובה לתבשיל חגיגי במיוחד,
היא מושלמת לאירוח חגיגי וארוחות משפחתיות.
 

טיפים למקלובה:

  • חשוב לחתוך את הירקות לקוביות בגודל אחיד כך שיתבשלו בצורה שווה.
  • נסו להשתמש בכמה סוגי בשר כמו עוף, כבש או בקר.
  • הסדר המסורתי הוא: ירקות, בשר, אורז אך אפשר גם להתאים את הסדר לטעמכם האישי.
  • ריפוד הסיר בנייר אפייה יעזור לכם להפוך את המקלובה בקלות ולמנוע הידבקות.
  • קשטו את המקלובה בפטרוזיליה קצוצה או צנוברים קלויים.

 

 

סיון מנסור

 

סיון מנסור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *