עוגת תפוחים מושלמת בכלום עבודה – כזאת עוד לא אכלתם
תמונה מאת מלי פיליפסבורן
הרכיבים-
4 ביצים L
2 כוסות קמח
כוס סוכר
שקית אבקת אפיה
קורט מלח
3/4 כוס שמן
2 כפות גרידת תפוז
3 תפוחים גרנד סמיט מגורדים גס/דק
לפיזור מעל העוגה-
קינמון
סוכר
50 גרם אגוזי מלך שבורים גס
איך מכינים –
ראשית נערבב בקערה את כל המרכיבים עד תערובת אחידה,
לפני כן נשאיר בצד גרידה של כחצי תפוח.
נעביר את התערובת לתבנית בינונית.
נפזר מעל התערובת בתבנית קינמון וסוכר בנדיבות,
אגוזי מלך שבורים גס ואת גרידת התפוח שהשארנו בצד.
נחמם תנור מראש ל170 מעלות ונאפה כ50 דקות.
בהצלחה!
קצת על עוגות תפוחים:
עוגות תפוחים הן קינוח אהוב במיוחד, מקורן עוד בתקופות היסטוריות.
בישראל עוגת התפוחים היא קינוח בלתי נפרד מחגים ואירועים מיוחדים.
מושלמת לשבתות ולאירוח חברים ומשפחה,
קיימות גרסאות מגוונות ושונות של עוגות תפוחים
ניתן למצוא עוגות בחושות, טארטים, פאי ועוד ועוד
טיפים לעוגות תפוחים:
- חוץ מקינמון, אפשר להוסיף עוד תבלינים שאוהבים ושמשתלבים נהדר עם תפוחים דוגמת אגוז מוסקט, ציפורן, ג'ינג'ר או הל.
- זמן האפייה המדויק עשוי להשתנות בהתאם לתנור, נבדוק את העוגה בעזרת קיסם – אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה.
- השתמשו בביצים בטמפרטורת החדר, ביצים בטמפרטורת החדר יתערבבו טוב יותר בבלילה
- נסו לגוון את הקישוטים העליון בסוכר חום או אבקת סוכר, כמובן אפשר גם להגיש לצד קצפת או גלידה
לעוד מתכונים לעוגות תפוחים לחצו כאן