עוגיות שקדים אליפות מתכון קל מהיר ומושלם לאירוח
מתכון של Mazal Sholomov
הרכיבים-
200 גרם חמאה / מחמאה
¼ כוס סוכר חום – 60 גרם (ניתן להמיר לסוכר לבן במידה ואין)
¾ כוס אבקת סוכר – 90 גרם
2 חלמונים
כפית מחית וניל / תמצית וניל
¾ כוס שקדים טחונים – 75 גרם
כוס וחצי קמח – 195 גרם
כפית וחצי אבקת אפיה
לציפוי שקדים פרוסים
לקישוט ממרח שוקולד או אבקת סוכר
איך מכינים –
ראשית נערבב היטב בקערה את החמאה, אבקת הסוכר והסוכר החום עד מעין קרם,
לאחר מכן נוסיף את החלמונים ומחית הוניל ונערבב עד הטמעה.
נוסיף אחר כך את היבשים- קמח, שקדים טחונים ואבקת אפיה,
נערבב את הכל היטב עד קבלת בצק עוגיות דביק.
לבסוף נכדרר את הבצק לכדורים,
כל כדור נטבול בקערה עם שקדים פרוסים
ונניח בתבנית מרופדת עם נייר אפייה במרווחים.
נחמם תנור מראש ל170 מעלות טורבו ונאפה כ11 דקות
נוציא נצנן ונזלף שוקולד מומס/ממרח או אבקת סוכר
בהצלחה!
קצת על עוגיות שקדים:
עוגיות שקדים הן קינוח פשוט ואהוב.
משלבות טעם עשיר ומרקם נימוח וכיפי,
פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, עם ארומות וטעמים של שקדים.
טעמם המיוחד מוענק להם על ידי השקדים הטחונים.
עוגיות שקדים מתאימות כמעט בכל פעם, בין אם זה אירוע משפחתי
סיום מתוק לארוחה, לאירוח חברים או סתם שמתחשק משהו מתוק לנשנש.
טיפים לעוגיות שקדים:
- נשתמש בשקדים איכותיים וטריים, אפשר להעצים את הטעם אפילו יותר על ידי קליית השקדים לפני ההכנה.
- השתמשו בחמאה קרה ולא מומסת.
- חשוב לשים לב לא לערבב את הבצק יתר על המידה.
- אפשר לצנן את הבצק כ30 דקות לפני האפיה במקרר למרקם פריך יותר.