רולדה של אהבה ממבט ראשון
מתכון מאת חני קונאשוילי
הרכיבים-
לרולדה:
6 ביצים L מופרדות
6 כפות סוכר
2 כפות שמן
6 כפות קמח
שקית אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
קונפיטורת דובדבנים
לקרם:
2 גביעים שמנת מתוקה
רבע כוס חלב (חד״פ חמה)
חבילת אינסטנט פודינג וניל
4 כפות חלב מרוכז
2 שקיות סוכר וניל
איך מכינים –
לקרם-
נקציף את כל המרכיבים למעט גבינת השמנת/לבנה 9% לקצף יציב,
לאחר קבלת הקצף נוסיף את הגבינה ונקציף עוד כחצי דקה,
אם הקרם דליל מדי נוסיף כף אינסטנט פודינג וניל ונקציף שוב, נכניס את הקרם למקרר בסיום.
לרולדה –
ראשית נקציף את החלבונים במיקסר,
תוך כדי נוסיף סוכר בהדרגה ונמשיך עד קצף יציב.
אחר כך ננמיך את מהירות המיקסר,
נוסיף באיטיות את החלמונים, השמן ותמצית הוניל,
בסוף נוריד את מהירות המיקסר למהירות הכי נמוכה ונוסיף את הקמח ואבקת האפיה.
נפסיק את המיקסר, נמשיך לערבב בעזרת לקקן בתנועות עטיפה עד תערובת אחידה.
נפזר את התערובת על כל התבנית,
נחמם תנור מראש ל170 מעלות ונאפה כ15 דקות.
נצנן את הבצק כ2 דקות, נגלגל עם הנייר ונשאיר לקירור.
אחר כך נפתח בזהירות ונמרח קונפיטורת דובדבנים,
נוציא את הקרם מהמקרר, נמרח 3/4 מכמות הקרם מעל הקונפיטורה ונגלגל לרולדה ללא הנייר.
נעביר למגש ונקשט מעל עם הקרם שנותר ומעליו עוד קונפיטורה.
בהצלחה!
קצת על רולדת קרם וניל וקונפיטורת דובדבנים:
רולדת קרם וניל וקונפיטורת דובדבנים היא קינוח קר, מיוחד, מושך תשומת לב.
הבצק האוורירי והרך נמס בפה, ביחד עם קרם הוניל העשיר המוסיף את המתיקות,
וריבת הדובדבנים החמצמצה מוסיפה טוויסט פירותי מרענן.
השילוב הכולל של הטעמים והמרקמים מושלם ומתאים כמעט לכולם, חוויה לבלוטות הטעם.
טיפים לרולדת קרם וניל וקונפיטורת דובדבנים:
- חשוב להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר כדי שיתערבבו היטב עם שאר החומרים ויצרו מרקם אוורירי.
- השתמשו בתמצית וניל טבעית איכותית שתוסיף ארומה עשירה וטעם משובח לקרם.
- כל תנור מתנהג אחרת, לכן חשוב לעקוב אחריו מקרוב ולהוציא את הבצק מהתנור ברגע שהוא זהוב ומוכן.
- הקפידו לקרר את הרולדה היטב לפני החיתוך וההגשה
- הרולדה נשמרת במקרר עד 3 ימים.