פרוסה מגן עדן – עוגת שקדים עסיסית שכולם יתנפלו עליה
מתכון – מירה שאול
הרכיבים-
המתכון לפי כוס חד"פ קרה
6 ביצים L
כוס סוכר
חצי כוס שמן
כפית תמצית שקדים / מי זהר
רבע כוס מיץ תפוזים סחוט (לא חובה)
2 כוסות קמח מנופה
שקית אבקת אפיה
200 גרם אבקת שקדים (קמח שקדים)
לציפוי:
300 גרם אבקת סוכר
3-4 כפות מים רותחים
3-4 כפות מי זהר
שקדים מולבנים פרוסים
איך מכינים –
ראשית נפריד ביצים, נתחיל להקציף חלבונים ונוסיף כוס סוכר באיטיות,
אחר כך נוסיף חצי כוס שמן ואחריה את החלמונים, הכל בקצב איטי.
נוסיף מעט מי זהר / תמצית שקדים לא חובה אלא למי שאוהב,
וגם רבע כוס מיץ תפוזים הוספתי אך לא חובה למי שאוהב מוסיף מאוד לטעם.
בקערה נפרדת נערבב 2 כוסות קמח מנופה
ביחד עם שקית אבקת אפיה ו200 גרם אבקת שקדים.
נוסיף את תערובת הקמח בהדרגה לתערובת הביצים תוך כדי ערבוב,
נערבב היטב הכל עד בלילה אחידה ללא גושים.
נחמם תנור מראש ל170 מעלות, נשפוך את הבלילה לתבנית בבקה
ונאפה כ 45 דקות בערך.
לציפוי – נערבב במהירות את המים,
מי הזהר ואבקת הסוכר עד זיגוג חלק
נפזר מעל העוגה כשהיא חמה ומעל הציפוי נפזר שקדים מולבנים פרוסים.
קצת על עוגות שקדים:
עוגות שקדים הן קינוח כיפי קליל להכנה ומרענן,
ידועות במרקמן הלח והעדין, בטעם עשיר וארומת שקדים מיוחדת.
קיימים מגוון סוגים של עוגות שקדים,
החל מעוגות בחושות פשוטות ועד עוגות שכבות מורכבות יותר עם מילויים וקישוטים.
ניתן למצוא עוגות שקדים קלאסיות, עם פירות, שוקולדיות ואפילו טבעוניות
יתרונה המרכזי של עוגת שקדים היא קלות ההכנה.
היא בדרך כלל דורשת מספר מצרכים פשוטים וזמן הכנה קצר.
בנוסף עוגות שקדים הן בריאות יחסית לעוגות אחרות
שכמובן מכילות שקדים העשירים בחלבון וסיבים תזונתיים
טיפים לעוגות שקדים:
- אם אתם טוחנים את השקדים בעצמכם, ודאו שאתם טחונים דק דק שלא ישארו חתיכות גדולות
- נשים לב כי זמן האפייה עשוי להשתנות בהתאם לתנור
- ניתן לקשט את העוגה באבקת סוכר, פירות טריים, קצפת או גנאש שוקולד.
- אם אנחנו רוצים עוגה לחה יותר, ניתן לפזר מעל סירופ סוכר לאחר האפייה.
- אפשר להוסיף תבלינים שונים לבלילה, כמו קינמון, ג׳ינג׳ר או אגוז מוסקט, או אפילו פירות יבשים, לטעם עשיר יותר