מאפים עוגות פרווה קינוחים

כל שבת אני מכינה את עוגת התפוחים הזו והיא תמיד יוצאת מושלם – מתכון מנצח

סיגלית עמגר

 

 

 

 

 

 

 

כל שבת אני מכינה את עוגת התפוחים הזו והיא תמיד יוצאת מושלם – מתכון מנצח
מתכון של סיגלית עמגר

 

 

 

הרכיבים-
נשתמש בכוס מדידה אוניברסלית
4 ביצים L
כוס שמן
כוס אינסטנט פודינג וניל
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
2 כוסות קמח
5 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות
כוס סוכר חום
כפית קינמון
*אגוזי מלך מי שאוהב (לא חובה)
איך מכינים –
ראשית נערבב בקערה שקית סוכר וניל וכוס סוכר חום,
לאחר מכן נוסיף לקערה את הביצים ונטרוף הכל בעזרת מזלג,
נוסיף את השמן באיטיות ונערבב עד הטמעתו.
אחר כך נוסיף אינסטנט פודינג וניל,
נמשיך לערבב ונוסיף אבקת אפיה,
קמח ונערבב הכל לתערובת חלקה.
לבסוף נוסיף את התפוחים והקינמון ונערבב מעט להטמעה סופית.
נשמן תבנית בקוטר 24 ונעביר את הבלילה לתבנית.
נחמם תנור מראש ל160 מעלות ונאפה בערך שעה עד השחמה יפה.
נוציא נצנן ונפדר באבקת סוכר.
בהצלחה!

קצת על עוגות תפוחים:

עוגות תפוחים הן קינוח אהוב במיוחד,
מקורן עוד בתקופות היסטוריות.
בישראל עוגת התפוחים היא קינוח בלתי נפרד מחגים ואירועים מיוחדים.
מושלמת לשבתות ולאירוח חברים ומשפחה,
קיימות גרסאות מגוונות ושונות של עוגות תפוחים
ניתן למצוא עוגות בחושות, טארטים, פאי ועוד ועוד

טיפים לעוגות תפוחים:

  • חוץ מקינמון, אפשר להוסיף עוד תבלינים שאוהבים ושמשתלבים נהדר עם תפוחים דוגמת אגוז מוסקט, ציפורן, ג'ינג'ר או הל.
  • זמן האפייה המדויק עשוי להשתנות בהתאם לתנור, נבדוק את העוגה בעזרת קיסם – אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה.
  • השתמשו בביצים בטמפרטורת החדר, ביצים בטמפרטורת החדר יתערבבו טוב יותר בבלילה
  • נסו לגוון בקישוט שונה מאבקת סוכר, כמובן אפשר גם להגיש לצד קצפת או גלידה

 

לעוד מתכונים לעוגות תפוחים לחצו כאן

 

תגובה 1

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *