בשר מאכלים ביתיים קציצות

סיר אחד – אושר גדול: סופריטו בשר ותפוחי אדמה פשוט מושלם

Michal Medina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

סיר אחד – אושר גדול: סופריטו בשר ותפוחי אדמה פשוט מושלם
מתכון של Michal Medina

 

 

 

 

 

הרכיבים-
לקציצות:
חצי קילו בשר טחון
בצל 1 קצוץ מטוגן מראש
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה
ביצה 1 L
3 כפות פירורי לחם
לרוטב:
4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לפלחים
בצל 1
כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
כפית פפריקה
כפית מלח
2 כוסות מים רותחים

שמן לטיגון

 

 

איך מכינים –
ראשית נערבב את כל מצרכי הקציצות לתערובת אחידה,
לאחר מכן ניצור מתערובת הבשר כדורים בגודל בינוני,
נטגן את הקציצות במחבת עם שכבה דקה של שמן היטב משני הצדדים ונוציא לנייר סופג.
במחבת/סיר נפרד נטגן את תפוחי האדמה עד שהזהיבו מכל הכיוונים ונעביר גם כן לנייר סופג.
בסיר רחב חדש נתחיל לטגן בצל חתוך עבה, נוסיף תוך כדי אבקת מרק ונטגן עד השחמה קלה.
אחר כך נוסיף לבצל עם אבקת המרק כורכום, פלפל שחור, פפריקה ומלח,
לבסוף נוסיף 2 כוסות מים רותחים, נטעם ונתקן טעמים לפי הצורך,
נסדר את הקציצות ותפוחי האדמה היטב בסיר,
נכסה את הסיר, נעביר ללהבה נמוכה ונבשל הכל ביחד 45 דקות,
נוריד מהאש ונתענג.
בהצלחה!

קצת על סופריטו:

סופריטו הוא תבשיל מסורתי וטעים להפליא,
אהוב במיוחד במטבח הים תיכוני והמזרחי.
הוא מתאפיין בטעמים עזים ועשירים, ונחשב למנה מנחמת ומזינה.
בדרך כלל, הסופריטו כולל בתוכו בשר (עוף, בקר או כבש),
ירקות (תפוחי אדמה, בצל, גזר),
תבלינים (כורכום, פפריקה, כמון) ושמן.
הבשר והירקות מטוגנים תחילה,
ולאחר מכן מבושלים יחד עם הנוזלים והתבלינים עד שהכל רך וטעים.
כל תרבות מוסיפה לסופריטו את הטוויסט שלה,
כך שתמצאו הרבה גרסאות שונות ומגוונות של המנה הקלאסית.

טיפים לסופריטו:

  • מלבד תפוחי אדמה, נסו להוסיף לסופריטו גם ירקות אחרים כמו גזר, פלפל, או אפילו קישואים.
  • הקפידו ליצור קציצות בגודל אחיד כדי שיתבשלו באופן שווה.
  • טעמו את הסופריטו במהלך הבישול והוסיפו מלח, פלפל ותבלינים אם צריך כמובן.
  • הגישו לצד אורז לבן / קוסקוס

 

 

לעוד מתכונים למאכלים ביתיים לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *