עוגות פרווה קינוחים

עוגת שיש קלת הכנה במרקם רך ואהוב – כל המשפחה תתאהב

Judy Palti
עוגת שיש קלת הכנה במרקם רך ואהוב – כל המשפחה תתאהב
מתכון של Judy Palti
הרכיבים-
4 ביצים L
כוס סוכר
1/2 כוס שמן
2 וחצי כוסות קמח מנופה
שקית אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
כוס + 2 כפות מים פושרים
כף מיץ לימון טרי
כף אבקת קקאו
2 כפות שוקולית
 
איך מכינים –
*המתכון לתבנית 26 עגולה או בינונית מרובעת
*נשתמש בכוס חד"פ חמה
ראשית נקציף ביחד ביצים, סוכר וסוכר וניל עד קבלת בלילה בהירה ותפוחה.
נוסיף לבלילה באיטיות את השמן,
נוסיף לסירוגין תוך כדי בחישה את הקמח
וכוס מים פושרים מעורבבים עם כף מיץ לימון.
נשפוך 2/3 מהבלילה לתבנית משומנת.
לשליש בלילה שנותר נוסיף קקאו,
שוקולית, 2 כפות מים פושרים ונבחוש הכל יחד.
את שליש הבלילה הכהה שקיבלנו נשפוך מעל הבלילה הבהירה בתבנית,
נערבב קלות עם קיסם עץ או סכין את הבלילה הכהה לתוך הבלילה הלבנה.
נחמם תנור למצב טורבו על 165 מעלות ונאפה בשליש התחתון של התנור כ30 עד 40 דקות.
בהצלחה!

קצת על עוגת שיש:

עוגת שיש היא אחת העוגות האהובות והמוכרות ביותר בישראל.
היא ידועה במראה הייחודי והכובש שלה,
משלבת בצק בהיר בדרך כלל בטעם וניל,
ובצק כהה בדרך כלל בטעם שוקולד.
היא קלה להכנה, ניתנת להכנה אותה במגוון של סגנונות.
מתאימה לארוחת בוקר, קפה עם חברים וגם ימי הולדת וחגים.
היא קינוח מושלם לכל המשפחה וכולם אוהבים אותה.

טיפים לעוגת שיש:

  • פזרו אבקת סוכר מעל העוגה לקישוט.
  • נסו להוסיף לבלילה אגוזים, פירות יבשים או תבלינים שאתם אוהבים.
  • אפשר וכמובן מומלץ מאוד לכסות את העוגה בגנאש שוקולד.
  • אפשר להוסיף לעוגת השיש תמציות טעם שונות, כמו תמצית שקדים או תמצית תפוזים לטעם עשיר יותר.
  • לקבלת מרקם בריא יותר נוכל להחליף חלק מהקמח בקמח כוסמין או קמח שיפון.
Judy Palti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Judy Palti

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *