סלט חצילים מנצח 🍆 – אני פשוט התמכרתי
מתכון של צביה אורן
הרכיבים-
חציל 1 גדול
פלפל אדום 1 פרוס לקוביות
פלפל ירוק 1 חריף קטן חתוך לטבעות
3-4 שיני שום טריות פרוסות דק
בצל 1 חתוך לטבעות
4-5 עגבניות שרי חתוכות לטבעות
מלח לפי טעם
פלפל שחור גרוס לפי טעם
פפריקה מתוקה לפי טעם
חבילה רסק קטן
כף מיץ לימון טרי
איך מכינים –
ראשית נשטוף היטב את החציל ונחתוך לקוביות עם הקליפה,
נעביר את הקוביות לסיר עם מים רותחים ומבשלים עד לריכוך,
נוציא נסנן ונעביר לקערה.
בינתיים נחמם מחבת, נוסיף למחבת פלפל אדום פרוס לקוביות,
פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות, בצל חתוך לטבעות,
3-4 שיני שום פרוסות ו4-5 עגבניות שרי חתוכות לטבעות.
נבשל עד שכל הנוזלים נאגרים והירקות מתחילים להתרכך,
ברגע שהירקות התרככו נוסיף 2 כפות שמן זית ותיבול לפי הטעם,
נוסיף את קוביות החצילים שבישלנו ונמשיך לערבב לספיגת הטעמים.
לבסוף נוסיף רסק עגבניות קטן, נערבב מעט ונמשיך לבשל לעוד כ3-4 דקות.
נוריד מהאש נזלף מעל כף מיץ לימון נערבב מעט ונגיש.
בהצלחה!
קצת על סלט חצילים:
סלט חצילים – מאכל ישראלי אהוב ורב-שימושי,
אפשר להכין אותו במגוון דרכים, עם טחינה,
עם שום, חריף, במיונז עם ירקות אחרים או לבד.
הסוד לטעם עשיר וטעים טמון בקליית החצילים
מה שגורם להם להיות רכים ונמסים בפה
סלט חצילים משמש בדרך כלל כתוספת לארוחה,
כממרח על לחם או כמרכיב עיקרי בסנדוויץ'.
טיפים לסלט חצילים:
- בחרו חצילים עם קליפה מבריקה, ללא כתמים רכים או פגמים.
- אפשר כמובן להוסיף עשבי תיבול שאוהבים כמו פטרוזיליה או כוסברה
- נסו להוסיף תבלינים שאוהבים – כמון או פפריקה חריפה הם תבלינים נפוצים שמוסיפים אך אפשר להתנסות במה שאוהבים.
- סלט חצילים נשמר במקרר עד 3 ימים.