3 שכבות מגן עדן – עוגת נפוליאון מפוארת כמו של פעם
מתכון של חני קונאשוילי
הרכיבים-
חבילת בצק עלים מופשר במקרר
סוכר לפיזור מעל הבצק
10 כפות
לקרם:
500 מ״ל חלב
30 גרם חמאה
2 כפיות תמצית וניל
4 חלמונים
כוס סוכר (חד״פ קר)
שקית סוכר וניל
3 כפות קמח
איך מכינים-
ראשית נפתח את כל הבצק על השיש ונפרוס ל3 חלקים שווים,
נשאיר חתיכה קטנה של בצק לפירורים.
נניח כל חלק של בצק על נייר אפיה בתבנית נפרדת (סהכ 3 תבניות),
מעל כל חלק נפזר סוכר,
נחמם תנור מראש ל200 מעלות ונאפה את חלקי הבצק עד הזהבה,
נוציא מהתנור את חלקי הבצק ונקרר היטב.
לקרם:
בסיר קטן נחמם 500 מ״ל חלב וכפית תמצית וניל על להבה נמוכה,
נחמם עד שהסיר מגיע לסף רתיחה
בינתיים נערבב היטב עם מטרפה ידנית בקערה 4 חלמונים,
כוס סוכר, שקית סוכר וניל ו3 כפות קמח.
נוסיף 5 כפות מהחלב החם בסיר בפעימה ראשונה ונערבב היטב,
נוסיף בפעימה שניה עוד 5 כפות חלב חם ונמשיך לערבב,
אחר כך נוסיף את כל תערובת החלמונים לחלב החם על האש ונמשיך לבשל תוך כדי ערבוב.
נמשיך לערבב בעזרת מטרפה ידנית כמה דקות עד קבלת בועות.
נוריד מהאש, נוסיף חמאה ונטמיע בערבוב את החמאה לקרם.
נסגור את הקרם עם ניילון נצמד שנוגע בקרם כדי שלא יווצר קרום,
נצנן את הקרם לטמפרטורת החדר.
נמרח חלק ראשון של בצק בכמות שווה של קרם,
מעל נסדר את חלק הבצק השני ונמרח עוד שכבה שווה של קרם,
נניח את חלק הבצק השלישי, נמרח את הקרם שנותר
ונפזר מעל פירורי בצק מהחלק שהשארנו בצד.
נשמור על מגש ללא מכסה במקרר עד להתייצבות הקרם.
בהצלחה!
קצת על עוגת נפוליאון:
עוגת נפוליאון היא פנינה של הקונדיטוריה הצרפתית.
שכבות דקות ופריכות של בצק עלים
מתחלבות עם קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי,
מכל האושר הזה מתקבלת חגיגה של טעמים ומרקמים.
למרות שמקורה עטוף במסתורין, אין ספק שהיא קלאסיקה אהובה על חובבי מתוקים ברחבי העולם.
הכנתה דורשת סבלנות ומיומנות, אך התוצאה שווה את המאמץ.
עם קצת תרגול, תוכלו להכין עוגת נפוליאון מושלמת שתרשים את כל הסובבים אתכם.
ניתן לקשט אותה בפירות טריים, אבקת סוכר, או אפילו שכבה דקה של שוקולד מריר.