מאפים עוגיות קינוחים

עוגיות שושנים קסומות – בזכותן התאהבתי באפייה

Rachel Dushitz
עוגיות שושנים קסומות – בזכותן התאהבתי באפייה
מתכון של Rachel Dushitz
הרכיבים-
לבצק:
500 גרם קמח
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
240 מ"ל מיץ תפוזים
3/4 כוס סוכר
4 חלמונים מביצים L
200 גרם חמאה רכה / מרגרינה
למרנג:
4 חלבונים
3/4 כוס סוכר
חבילת אינסטנט פודינג וניל
איך מכינים –
ראשית נעבד את חומרי הבצק במיקסר בהדרגה,
את החלמונים נוסיף אחד אחד עד הטמעה, נמשיך לעבד עד בצק חלק,
נכסה את הבצק וניתן לו לנוח כשעה.
למרנג- נקציף חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב,
אחר כך נוסיף חבילת אינסטנט פודינג וניל ונערבב בעזרת מרית.
נרדד את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן, נמרח מרנג ונגלגל לרולדה.
ניתן להקפיא את הרולדה לפני הפריסה לקבלת שושנים יפים שלא נמעכים.
נפרוס לשושנים של כ2 ס״מ ונחמם תנור מראש ל170 מעלות,
נאפה כ15-20 דקות עד השחמה קלה, בהצלחה!

קצת על עוגיות שושנים:

עוגיות שושנים הן עוגיות פריכות ומאוד קלות להכנה, אהובות בישראל ובמדינות נוספות רבות.
ידועות בצורה היוצאת דופן שלהן המזכירה שושנה,
הן מורכבות מ2 מרכיבים עיקריים – בצק פריך עשיר וקצף חלבונים וסוכר.
הן קיימות במגוון מטבחים רבים בעולם, זכו לאהדה רבה בישראל במיוחד בשנות ה-50 וה-60
עוגיות שושנים הן קינוח מושלם לכל אירוע, ומשמחות ילדים ומבוגרים בכל הגילאים.

טיפים לעוגיות שושנים:

  • נסדר את העוגיות בתבנית במרווחים בין עוגיה לעוגיה, כדי שכולם התאפו באופן אחיד
  • ניתן לתת קצת גיוון לעוגיות בעזרת תוספות שונות כמו אגוזים קצוצים, פירות יבשים, שוקולד צ'יפס או כל דבר אחר שאוהבים
  • נערבב את חומרי הבצק רק עד איחוד, ערבוב ועיבוד יתר יכול לגרום לבצק לצאת קשה ופחות פריך

תגובות 2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *