מאכלים ביתיים מתכונים מהירים עוף

עוף במרינדה מושלמת – ללקק את האצבעות

אלמוג בוהדנה

 

 

עוף במרינדה מושלמת – ללקק את האצבעות
מתכון של אלמוג בוהדנה
הרכיבים-
עוף שלם חתוך לשניים (אפשר גם מחולק)
3 תפוחי אדמה
בטטה 1 גדולה
4 בצלים בינוניים
קופסאות שימורים של פטריות / חבילת פטריות טריות
חופן שזיפים מיובשים (לא חובה)
מלח גס
למרינדה:
כף גדושה שום כתוש
חצי כוס סילאן
כף פפריקה מתוקה
כף גדושה אבקת מרק עוף
כוס מים
כף פלפל שחור גרוס
חצי כוס שמן (אפשר גם פחות מי שמעדיף)
איך מכינים –
ראשית נחצה / נחלק את העוף השלם,
נחתוך את תפוחי האדמה לקוביות, את הבטטה לפרוסות, והבצלים לחצאים.
אחר כך נסדר את הירקות שחתכנו, השזיפים
והפטריות בתבנית רוסטר, מעל הכל נניח את העוף.
למרינדה- בקערה נערבב את כל הרכיבים היטב
נשפוך מעל העוף והירקות בתבנית, אפשר גם מעט לעסות הכל עם הידיים.
נפזר מלח גס מעל העוף וכל הירקות, נחמם תנור מראש ל200 מעלות
נאפה כשעה או עד שמשחים יפה (משתנה מתנור לתנור)
טעים טעים טעים, נגיש לצד אורז לבן.
בהצלחה!

קצת על עוף צלוי:

עוף צלוי הוא מאכל פופולרי ואהוב בכל העולם
מופיע כמעט בכל מטבח בוריאציה כזו או אחרת.
הוא קל להכנה, אפשר להכינו במגוון דרכים יצרתיות, תמיד טעים ומשביע.
העוף נצלה בתנור בחום גבוה, עד שהעור מזהיב והבשר מבושל לגמרי
ניתן לצלייה שלם, חתוך לחלקים וגם כמובן עם עצמות.

טיפים לעוף צלוי:

  • השתמשו בעוף טרי ולא קפוא, מעוף טרי נקבל מרקם וטעם עדיפים בהרבה
  • נגיש לצד אורז, קוסקוס או ירקות צלויים
  • הוסיפו עוד סוגים של ירקות יחד עם העוף לצלייה, לקבלת ארוחה מלאה וטעימה.
  • לאחר שהוצאנו את העוף מהתנור, ניתן לו לנוח כ10-15 דקות לפני ההגשה. זה יעזור מאוד לטעם העסיסי להתפזר בתוך הבשר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *