מגולגלות פרג נימוחות כמו ענן
מתכון של סיגלית עמגר
הרכיבים-
המתכון לכוס חד"פ חמה
לבצק:
430 גרם קמח
70 גרם שקדים טחונים
200 גרם חמאה / נטורינה
2 כפות גדושות אבקת סוכר
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
לממרח פרג:
2 כוסות חלב / מיץ תפוזים
גרידה מחצי לימון
60 גרם חמאה / נטורינה
כוס סוכר
2 כוסות פרג
2 כפות שקדים טחונים
איך מכינים –
לממרח:
נקלחת נבשל את החלב, החמאה, הסוכר וגרידת הלימון עד שהחמאה והסוכר נמסים,
ברגע שהחמאה והסוכר נמסים נוסיף את הפרג והשקדים הטחונים,
נמשיך לערבב עד שמתקבל מרקם ממרח, נשאיר בצד לקירור.
לבצק:
ראשית נוסיף לקערת מיקסר עם וו גיטרה את חומרי הבצק למעט מים ושמן,
נלוש עד שהמרקם הופך לפירורים גדולים ורק אז נוסיף את השמן
המים ונמשיך ללוש עד להתגבשות הבצק.
נחלק את הבצק ל4 כדורים שווים ונכניס למקרר לכשעה.
נרדד כל חלק על נייר אפיה, נמרח את ממרח הפרג,
נגלגל לרולדה ונכניס למקפיא לכחצי שעה.
נסמן חריצים עם סכין אך לא עד הסוף,
נחמם תנור במצב רגיל (ללא טורבו) ל180 מעלות,
נאפה בערך 40 דקות עד התייצבות, נקרר ונפזר אבקת סוכר מעל
בהצלחה!
קצת על מגולגלות:
עוגיות מגולגלות הן עוגיות ישראליות אהובות במיוחד,
פריכות ונימוחות בפה, בדרך כלל ממולאות בממרח תמרים.
כמובן אפשר למלא אותן במגוון של מילויים כמו שוקולד, נוטלה, חלבה, ריבה וכו'
הן קלות ומהירות להכנה, מהוות פינוק מושלם לחך ומתאימות בדרך כלל לכולם.
טיפים למגולגלות:
- ערבבו את המרכיבים רק עד שהם מתאחדים, ערבוב יתר יגרום לבצק קשה
- ניתן להוסיף למילוי עוד אגוזים, פירות מיובשים או תבלינים.
- נצנן את העוגיות על גבי רשת, כך נבטיח שהעוגיות לא יהפכו רכות מדי
- נאחסן את העוגיות בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר עד שבוע מרגע ההכנה