חלבי עוגות קינוחים

עוגת ביסקויטים ריבת חלב – קסם שכולם יתאהבו בו

ענת חן
עוגת ביסקויטים ריבת חלב – קסם שכולם יתאהבו בו
מתכון של Nino Gia Ben David
תמונה מאת ענת חן
הרכיבים-
תבנית חד-פעמית 33×27 ס"מ
חבילת ביסקויטים פתי בר 500 גרם בערך
כוס חלב מעורבבת עם 2 כפות נס קפה לטבילת הביסקויטים
600 מ"ל שמנת מתוקה
שליש כוס חלב
6 כפות ריבת חלב
4 כפות סוכר (מי שאוהב יותר מתוק אפשר להוסיף עוד)
חבילת אינסטנט פודינג וניל
כוס קוקוס קלוי (אפשר לוותר למי שלא אוהב קוקוס)
לגנאש:
300 גרם שוקולד מריר
גביע שמנת מתוקה 250 מ"ל
כף שמן
איך מכינים- 
ראשית נערבב את כוס החלב והנס קפה בכוס ונניח בצד.
אחר כך נתחיל להקציף במיקסר אינסטנט פודינג, שמנת מתוקה ושליש כוס חלב,
נוסיף בהדרגה את הסוכר עד קבלת קרם יציב אבל חמאתי, ניזהר מהקצפת יתר.
שליש מהקרם נשאיר כפי שהוא ולשני שליש הנותרים נוסיף
6 כפות ריבת החלב ונערבב היטב.
נטבול את הביסקוויטים בנס קפה עם החלב,
 נסדר שכבה של ביסקוויטים בצורה אחידה
נזלף בשלב זה את קרם ריבת החלב על הביסקוויטים
ומעל הקרם נפזר קוקוס טחון,
לשכבה השניה נחזור על התהליך אך נשתמש בקרם הוניל הרגיל,
נחזור על התהליך עד שנסדר 4 שכבות יפות.
לגנאש – נמיס בסיר את השמנת המתוקה עם השוקולד המריר
נוסיף כף שמן תוך כדי ונערבב עד גנאש חלק ואחיד.
נפזר את הגנאש מעל העוגה דרך מסנננת לסינון הגושים שנשארו.
נעביר למקרר לקירור ללילה או למיניום 6 שעות להתייצבות.
בהצלחה!

קצת על עוגות ביסקוויטים:

עוגות ביסקוויטים הן קינוח אהוב ומוכר בכל בית בישראל.
הן לא מצריכות אפייה, וניתן לגוון אותן במגוון טעמים ומרכיבים.
מתאימות לכל אירוע ולכל גיל, הן קלות להכנה וניתן לגייס את כל המשפחה להכנתן 🙂

טיפים לעוגות ביסקוויטים:

  • ניתן להשתמש בכל סוג וטעם של ביסקוויטים שאוהבים
  • אפשר להוסיף לעוגה הקלאסית אגוזים, פירות, שוקולד צ'יפס או כל דבר אחר שאוהבים
  • חשוב לקרר את העוגה היטב לפני שמגישים
  • נחתוך את העוגה עם סכין חדה שהעברנו במים רותחים קודם לכן.

 

 

 

 

ענת חן

 

ענת חן

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *